Erzurum’un ev sahipliği yapacağı 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) kapsamında görev alacak gönüller, 11-18 Şubat 2017 tarihlerinde yapılacak organizasyona hazırlanıyor.
Avrupa’nın en önemli kış spor merkezlerinden biri olan Erzurum’un ev sahipliği yapacağı 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda organizasyonda görev yapacak gönüllü eğitimleri de devam ediyor.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşen eğitimlerde farklı alanlarda görev yapacak gönüllülere, organizasyonun önemi anlatılırken, birimleri hakkında da eğitimler verildi.
Levent Önal: Gönüllülerin önemi çok büyük
EYOF 2017 Erzurum Gönüllüler Direktörü Levent Önal, ekim, kasım aylarında gönüllü başvurularını aldıklarını ve yaptıkları değerlendirmeler sonunda ortaya çok güzel bir ekip çıkardıklarını söyledi.
Bütün organizasyonlarda gönüllülerin öneminin çok büyük olduğunu belirten Levent Önal, “Gönüllüler hangi işte olursa olsun o işin animasyon yüzüdür, eğlence yüzüdür, canlandırma yüzüdür. Biz gönüllülere bunu aktarmaya çalışıyoruz. Zaten onlar da hepsi Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrenciler, farkındalar. Herkes çok iyi, çok iyi bir ekip kurduk. Çok güzel olacağını planlıyoruz. Onlara EYOF’un ne olduğunu, yaş gruplarının nasıl olduğunu, onların nasıl eğlenmesi gerektiğini, aslında bu işin sporla beraber çok güzel bir festival olabileceğini anlatmaya çalışıyoruz. Bu festivalin gerçekleşmesinde de gönüllüler en önemli yüz” ifadelerini kullandı.
Gönüllülerde EYOF heyecanı
Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Kemal Gökay Erhan, “Daha önce böyle bir organizasyonda görev almadım. Bu organizasyonda olduğum için de çok mutluyum, ayrıca çok heyecanlıyım. Ülkemizi, devletimizi, üniversitemizi, şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.
İletişim Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Berkan Özkan, daha önce böyle bir organizasyonda görev almadığını belirterek, “O yüzden çok heyecanlıyım, güzel tecrübeler kazanacağım inşallah” dedi.
İngilizce öğretmenliği bölümünde okuyan Ebrar Uludağ ise “Çok şanslı hissediyoruz kendimizi çünkü uluslararası bir organizasyon ve biz İngilizce bölümü okuyoruz. Bu yüzden de farklı kültürlerle buluşmak güzel bir şey” ifadelerini kullandı.
Yabancı gönüllüler Erzurum’u seviyor
Erzurum’da okuyan yabancı uyruklu öğrenciler de EYOF 2017 Erzurum’da görev yapacak.
Makine Mühendisliği bölümünde okuyan Zambiyalı Noah Mahşi, “Heyecanlıyım. Erzurum çok iyi bir şehir, çok seviyorum. Soğuk ama alıştık” ifadelerini kullandı.
Filistinli öğrencilerden Huzeyfe Türkmen, “Yüksek Lisans yapıyorum hemşirelik bölümünde. Biraz heyecanlıyız, tabii bizim için çok önemli. Hem tecrübemiz artıyor hem de güzel bir organizasyonu görmüş olacağız. Erzurum çok güzel bir şehir” dedi.
İlk kez büyük organizasyon deneyimi yaşayacağını vurgulayan Muntasır Şahman, “Filistin’den geliyorum. Diş hekimliği okuyorum. Üç yıldır Türkiye’deyiz. Tabii ki heyecan var. İlk tecrübemiz olacak. Hiç böyle bir organizasyonda çalışmadık” diye konuştu.