Güneş Vakfı son günlerdeki değerli hocaları vakıfta ağırlamaya bir yenisini daha ekledi. Kitap Fuarı için Erzurum’da bulunan İlber Ortaylı, Güneş Vakfı’nın ziyaret etmekten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Vakıf yöneticilerinden Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi alan Ortaylı Hoca daha sonra katılımcılarla kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Çok sayıda katılımcının bulunduğu Güneş Vakfında adeta izdiham yaşandı.
Üniversite ve lise öğrencilerine iyi bir tarihçi olmak için şok fazla okumaları gerektiğini ifade eden Ortaylı Hoca, Yedi Kıta dergisini okumalarını tavsiye etti. Vakfın çalışmaları hakkında bilgi alan İlber Hoca’ya daha sonra Vakıf Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Buzlak tarafından Vakfın çıkardığı yayınlar takdim edildi. 2016 Yılında basımı Yapılan 2012 Türk Şöleni Sempozyum Bildirileri Kitabını çok beğendiğini söyleyen Hoca, daha sonra Erzurum’un yöresel lezzetlerinden kadayıf dolması yiyerek vakıftan ayrıldı.
Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, “Kitap fuarı için Erzurum’da bulunan değerli Hocalarımızı Güneş Vakfı’nda konuk etmekten son derece memnun olduklarını ifade etti. Özelikle Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük tarihçi ve bilim adamlarından birisi olan Sayın Hocamız İlber Ortaylı’yı vakıfta ağırlamak bizim için çok büyük bir şeref” diye konuştu.