Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, Gözlerin ruhun aynası olduğu söylenir, fakat ya yüzümüz? Cildiniz ona ne kadar baktığınız ve nasıl bir yaşam sürdüğünüz hakkında birçok şey söyler. Bazı doğru bilenen yanlışlar var ki cildi olumsuz etkiler” dedi.
Dermatec Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, siyah noktalardan bantlar yardımı ile kurtulmanın mümkün olamayacağını belirterek, “Çünkü siyah nokta bantları sadece burundaki kirleri temizler. Gözeneklerde bulunan siyah noktaları çıkarmaz.Bant üzerinde gördükleriniz yüzeysel kirlerdir.Siyah noktalardan gözeneklerin açılması gerekir” diye konuştu.
SELÜLİTLERE ÇARE KREMLERDİR
Selülitlere kremlerin çare olduğu yaklaşımının yanlış olduğunu dile getiren Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, daha sonra şunları söyledi; “Selülitle mücadele edilecekse belirli krem ya da jeller mucizevi etki yaratmazlar.Selülitlerden kurtulmak için bir dermatoloji uzmanına danışarak doğru uygulamalar seçmelisiniz.
GÜNEŞ KREMİ SADECE YAZIN SÜRÜLÜR
Güneşin yaydığı UVA ışınları (kırışıklığa sebep olanlar) tüm yıl boyunca aynı derecede güçlü yansırlar. Siz gözünüzle görmüyor olabilirsiniz ama UVB ve UVA ışınlarına maruz kalan cilt, yaşlılık lekeleri, kırışıklıklar ya da en kötü durumda cilt kanseri gibi ciddi problemlerle karşılaşabilir. O yüzden kışın bile yüzünüze, ellerinize cilt tipinize uygun güneş koruyucu krem sürmelisiniz.
YAĞLI CİLDİN NEMLENDİRİCİYE İHTİYACI YOKTUR
Nemlendirici, sağlıklı cilt hücrelerinin korunmasında önemli bir bileşendir. Yağlı ciltlerin de diğer ciltler gibi nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Yağsız, su bazlı olanları tercih etmelisiniz eğer cildiniz yağlı ise...
AKNEYİ SIKARSAN KURTULURSUN
Tam tersi akne asla sıkılmamalıdır. Çünkü sıkılırsa aknenin içinde bulunan enfeksiyonu ve inflamasyonu da dağıtmış oluyorsunuz, bunun sonucunda hem yüzde iz oluşuyor, hem daha da büyüyor.
YÜZÜNÜZÜ NE KADAR ÇOK YIKARSANIZ O KADAR İYİ
Cildinizin bir yağ dengesi var.Her akla gelindiğinde cilt temizliği için yüz yıkamak bu doğal dengeyi bozar.Fazla temizlenen cilt tahriş olabilir, yağ dengesi bozulduğundan sorunlu bir görüntü oluşturabilir.”