Erzurum İl Müftülüğü tarafından 2016 yılında hacca gidecek olan 680 hacı adayına merkez ve ilçelerde hazırlık kursları başlatıldı.
Erzurum’da bu yıl hacca gidecekler için haccı daha iyi anlamaları ve öğrenmeleri amacıyla, İl Müftülüğü’nce İl Müftülüğü konferans salonunda ve tüm ilçelerde seminerler düzenleniyor. İl Müftülüğü konferans salonunda 23 Mayıs 2016 Pazartesi düzenlenen ilk semineri İl Müftü Vekili Celal Büyük verdi. Program, Kuran’ı Kerim tilaveti okumasıyla başladı. Seminerde konuşan İl Müftü Vekili Büyük, "Her Müslüman’ın gönlünde Allah’ın evi olan Kabe’yi ve Peygamber efendimiz ziyaret etmek vardır. Bu iki ziyaret her müminin arzulamış olduğu ve ömür boyu hasret duymuş olduğu iki şeydir. Cenabı Allah’ın takdiriyle müminler u arzularına bazen ulaşırlar bazen de ulaşamazlar. Bunlarda Cenabı Allah’ın takdiridir. Bizler ruhlar aleminde HZ. İbrahim’in çağrısına cevap vererek lebbeyk allahümme lebbeyk diyerek cevap vermiş olan ve bugünde bu sözümüzü yerine getirmek üzere niyetlenmiş bulunmaktayız" dedi.
İslam dininde her ibadetin ayrı bir güzelliği olduğunu vurgulayan Büyük, "Namazın, orucun, zekatın ayrı bir yeri vardır. Dinimizde emredilen amellerin ayrı hikmetleri ve güzellikleri var. Haccında kendisine özel bir güzelliği var. Bütün ibadetlerin maksadı Allah’ın rızasına erişmektir. Hangi ibadeti yaparsak yapalım mutlaka gayemiz, hedefimiz Allah’ın rızası olmalıdır. Çünkü Cenabı Allah rızasını bu güzel ameller içerisinde gizlemiştir. Allah’ın rızası gizlidir. Bizim bu güzel ibadetlerin hangisini yaptığımızda Allah’ın rızasına erişeceğimizi bilemeyiz onun için bütün ibadetleri yapmaya gayret göstereceğiz" diye konuştu.