Hak İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı, Mübarek Ramazan Ayı nedeniyle iftar yemeği verdi.
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı, özel bir restoranda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar yemeğine Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum Su Ve Kanalizasyon İdaresi Müdürü Mevlüt Vural, Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, çok sayıda davetli ve basın mensupları katıldı.
Davetin açılış konuşmasını Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal yaptı. Başkan Aksakal, Ramazan Ayı’nın önemine vurgu yaparak, Ramazan’ın birlik, beraberlik ve yardımlaşma ayı olduğunu belirtti. Bu kapsamda sendika üyeleri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu aktaran Aksakal, “11 ayın sultanı olan Ramazan Ayı’nda bizleri buluşturan Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. Ramazan Ayı, birlik beraberliğin, maneviyatın yükseldiği mübarek bir aydır. Hele ki Türkiye’mizde özellikle Erzurum’umuzda Ramazan Ayı caddelerde, sokaklarda ve ibadethanelerde yerine getiriliyor. Bu konuda özellikle belediye başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Gerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kurmuş oldukları iftar çadırlarında, gerekse organize edilen programlardan dolayı. Tekrardan bugün bizleri kırmayıp davetimize geldiğiniz için teşekkür ediyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.
HAKLARINIZI KORUMAK ASLİ GÖREVİMİZ
Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, iftar davetine icabet eden herkese teşekkür etti. Temsil noktasında sendika üyelerinin haklarını en iyi şekilde koruduklarını ifade eden Öz, “Ramazan Ayı’nda böylesine güzel bir Ramazan akşamında bizleri bir araya getiren Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı’na teşekkürlerimi sunuyorum. Sizler de bu güzel akşamda yakınlarınızdan ayrılmak suretiyle iftar davetimize icabet ettiniz teşekkür ediyorum. Allah’a ne kadar şükretsek az Recep, Şaban ayını yaşadık ve mübarek Ramazan Ayı’na ulaştık. İnşallah Allah bizleri Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’na da ulaştırsın. Ondan niyaz ediyoruz. Bu mübarek ayda hepimiz kendi muhasebemizi yapıyoruz. 11 ayda yaptıklarımızın hesabını bu ay içerisinde yaşıyoruz. Bizler de sizlerin temsilcisi olarak geçmiş dönemin muhasebesini yapıyoruz. Dolayısıyla sendika olarak çalışanlarımız, üyelerimiz adına daha neler yapabiliriz, geleceğe yönelik çalışmalar için bir araya geldik. Sizlerin haklarını korumak bizlerin asli görevidir” dedi.
ZOR DURUMDAKİ KARDEŞLERİMİZE ENSAR OLMALIYIZ
Arakan, Filistin, Çin, Suriye ve Irak’ta yaşayan din kardeşlerimize Ensar gibi sahip çıkmamız gerektiğini dile getiren Öz, “Şüphesiz ki sofraların en güzeli en bereketlisi ihtiyaç sahipleri, yetimlerin doyurulduğu sofralardır. Bu vesile ile hatırlatmak isteriz ki biz böyle bir sofrada yemek yerken zulüm gören kardeşlerimizi unutmak doğru olmaz. Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de yaşayan kardeşlerimiz var. Onlar ülkelerinden kovuldular, çok zor koşullar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Bizlerin, sizlerin vereceği destekler, yardımlar ile o kardeşlerimiz hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Dolayısıyla o kardeşlerimizi unutmamak gerekiyor. Onlara Ensar olmamız gerekiyor. Ben bu duygu ve düşünceler bu daveti düzenleyen bizleri bir araya getiren emektaşlarıma ve siz davetlilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi de, Ramazan Ayı’nın bir arınma vesilesi olduğunu belirterek, “Bu Mübarek Ramazan Ayı, bizlere bir arınma vesilesidir. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Sizlerle bir arada olmaktan, beraber mesai paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum. Şimdiden Ramazan Bayramı’nızı, Kadir Gece’nizi kutluyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar edilerek, iftar açıldı.