Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, hükümetin terörle mücadelesini her koşulda desteklediklerini ancak görevden almalarda ve işe son vermelerde hakkaniyetin gözetilmesini sapla samanın iyi ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.
Kotanlı, “Tarihte kara bir leke olarak yerini alacak olan 15 Temmuz 2016 tarihli şerefsizce yapılan kalkışma ve darbe girişimini fetö/pyd terör ve tedhiş örgütü her koşulda Müslüman Türk milletinin lanetine uğradığı gibi hak ettiğini mutlaka bulacağı kanaatindeyiz. Görevden uzaklaştırılan kamu görevlilerinin suçlarının taraflara bildirilmesi ve suçsuz olanlara ayrıca savunma hakkı verilmesi yargının kararı bağlayıcı olacağı gibi yapılan mücadelede Fetö/pyd gibi diğer bir terör örgütü pkk ayırt edilmemeli aynı kararlılıkla üzerine gidilmelidir. Sayın Başbakan Binali Yıldırım‘ın yaptıkları son açıklamalarında teröre bulaşmış 14 bin öğretmenin açığa alınacak olması bizleri ziyadesi ile sevindirmiştir bu nedenle Başbakana geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız adına yüce Türk milleti adına şükranlarımızı arz ediyoruz.” dedi.
Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, ÖYP ile atanan akademik personelin durumlarının yeniden gözden geçirilmesini belirterek şöyle konuştu:
“Üniversitelerde çeşitli fakültelerde bin bir zorluklarla akademik kadroya atanan kardeşlerimiz 2 Eylül tarihinde çıkarılan KHK ile mağdur edilmişlerdir.
Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında “33.maddenin (a) fıkrasına göre araştırma görevlisi kadrosuna atanmış olup bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte araştırma görevlisi kadrosunda bulunanların statüleri her hangi bir işleme gerek kalmaksızın 50 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde belirtilen
Statüye düşürülmüş sayılır ve bunlar hakkında söz konusu (d) bendi hükümleri uygulanır” deniliyor.
“Bu KHK ile statüleri değiştirilen araştırma görevlileri 33 üncü maddenin (a) fıkrasına göre yeniden atama yapılmayanlar mecburi hizmet yükümlülükleri kaldırılır’’ şeklinde uygulamaya sokulması ile binlerce araştırma görevlisi mağdur edilmektedir.
Çıkarılan KHK ile tüm inisiyatif üniversitelerde bölüm başkanlarına ve dekanlara verilmektedir. Bölüm başkanları ve dekanlar istediklerini istedikleri gibi kadrolara atayabilecek istediklerini kadro dışı bırakacaktır. Bu KHK doğrultusunda alınan karar başından beri ÖYP sistemine karşı çıkan ve ÖYP asistanlarını hor gören ve dışlayan üniversite hocalarının kendi istedikleri kişileri kadrolara doldurmaları için fırsat doğurmakta ve ekmeklerine yağ sürmektedir. Yıllarca emek sarf ederek yıllarını bilim için feda eden araştırma görevlisi olma seviyesine gelen, yüksek lisans ve doktora tezlerini veren akademisyenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakan Binali Yıldırım’ ın müdahil olmalarını bekliyoruz.
Umuyor ve diliyoruz ki çıkarılan bu KHK yeniden gözden geçirilir ve fetö /pyd ve pkk terör örgütlerine bulaşmış hainler araştırılarak üniversitelerden uzaklaştırılarak emekleriyle hak eden genç akademisyenler bilime kazandırılır.”