Otizm Gönüllüler Derneği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği iki leblebi ile otizm’e farkındalık oluşturma standı Erzurum Forum AVM’de açıldı.
Erzurum Forum AVM’de Otizm Gönüllüler Derneği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü otizmde farkındalık oluşturma stanttı açtı. Açılan stantta vatandaşlara poşet içerisinde verilen iki leblebi ile devletin otizm için haftada iki saat verdiği eğitimin yetersiz olduğu anlatıldı. Otizmle ilgili farkındalık oluşturmak adına poşet içerisinde vatandaşlara dağıtılan leblebilerle birlikte otizmle ilgili bilgilendirici broşürlerde dağıtıldı.
Devletin sağladığı haftada iki saatlik otizm eğitiminin az olduğunu söyleyen Erzurum Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Şahin “Otizmle ilgili iki leblebili bir poşet hazırladık. Bu poşetin içerisinde otizm eğitimi hakkında azda olsa bilgi verdik. Bu bilgi bir mesaj niteliğindedir. Biz otizmle ilgili, devletin sağladığı haftada iki saatlik eğitimin yeterli olmadığını vurgulamak istiyoruz. Erzurum Otizm Gönüllüler Derneği olarak otizm eylem planının bir an evvel yürürlüğe girmesini istiyoruz” dedi.