AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum’da Organik Et ve Süt Üretiminin Yaygınlaştırılması projesinin açılış ve tanıtım toplantısına katıldı. Ilıcalı, Projenin Tarım ve Hayvancılık potansiyeliyle ilgili çok önemli bir proje olduğunu belirterek, hep beraber Erzurum’u kalkındırmamız gerektiğine dikkat çekti.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda Organik Et ve Süt Üretiminin Yaygınlaştırılması projesinin açılış ve tanıtım toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Avrupa Birliği İşleri Uzmanı Ünsal Genç, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Genel Müdürü Atilla Özlü, Erzurum Tarım İl Müdürü Osman Akar, IFOAM Temsilcisi Thomes, Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof Dr.Yılmaz Şayan, DATAE Bölüm Başkanı Şerafettin Çakal katıldı. Proje hakkında bilgi veren Doğuanadolu Tarım ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı ,altı ay boyunca devam edecek olan eğitimlerle çiftçilerin eğitilmesine yardımcı olacaklarını belirtti.
Programda konuşan Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum’un kalkınması için tarım ve hayvancılık, bilişim, turizm ve hizmet sektörü gibi dört önemli potansiyele vurgu yaparak "Şu andaki toplantıda Erzurum’un tarım ve hayvancılık potansiyeliyle ilgili çok önemli bir proje. Bu manada Nazmi Ilıcalı, amcamın oğlu diye değil, taraf tutmuyorum, organik Nazmi diye ün yaptı. Geçmiş dönemde vekil iken, Nazmi Ilıcalı Doğuanadolu Besiciler Birliği’ni kurduğunu organik buğday ürettiğini söyleyerek bir tek pazar lazım dedi. Bizde duyduk ki İstanbul Belediyesi organik ekmek yapacak hemen o bilgileri Kadir Topbaş’a götürdüm, sağolsun buradan da ona teşekkür ve selamlarımı gönderiyorum. Sonuç olarak 3 bin tane çiftçiyi ilgilendiren her sene 10 bin ton buğday alınıyor. Bu çok güzel bir şey oldu Erzurum için, İstanbul için çok güzel bir şey oldu organik ekmek yaptı. şimdi biz bu işi daha da geliştirmemiz lazım." dedi.
Konuşmasında Avrupa Birliğine gönderme yapan Ilıcalı; "Bu bir Avrupa Birliği projesi, yüzde 90 Avrupa Birliği destekli. Şunu belirtmek istiyorum Avrupa Birliğinin Türkiye’ye çok ihtiyacı var. Çünkü AB’nin yapmaya çalıştığı, çok güzel standartlar koyduğu birçok konu için Türkiye çok önemli bir potansiyel. İşte Erzurum, Organik Tarım ve Hayvancılık konusunda böyle potansiyeli olan bir şehir yok. Avrupa Birliği’ne sesleniyorum gelin daha büyük projeleri birlikte yapalım. AB’nin ilgili birimini Erzurum’da toplantıya çağıralım, Tarım Hayvancılık Bakanlığı’nı getirelim. AB yetkililerini getirelim burada ki tarım ve hayvancılığı masaya yatıralım. Burada Nazmi Ilıcalı, bir proje yapıyor, Erzurum’un çok değerli hocalarıyla iş birliği yapıyor. AB’den projeyi alıyor, sağolsun Büyükşehir Belediyesi de desteğini veriyor. şimdi biz bu projeyle çiftçiye organik tarım ve hayvancılığın önemini anlatacağız hedef bu. O zaman gelin biz AB ile daha fazla projeler yapalım. Hatta Türkiye’nin AB’ye girmesine bile belki daha fazla vesile olur hızlandırır. Çünkü bizim boyun eğmeyen bir Cumhurbaşkanımız var kafası bozulrsa AB bizi ilerde çok arayabilir. Sayın Cumhurbaşkanımız Erzurum’u çok seviyor. Erzurum için yapılacak işlerden memnuniyet duyarlar." diye belirtti.
Ilıcalı, Nazmi Ilıcalı’nın projesinin belli bir hedef kitlesi olduğunu ifade ederek "Bu örnek bir proje bunu artırmak lazım. amaç bu toprakların birim metre karesinden organik daha fazla verim elde etmek, daha çok gelir elde etmek, Ülke ekonomisine katkıda bulunmak. Bu potansiyelin olduğunu duyuralım gelsin görsünler Erzurum’u şaha kaldıralım."şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın konuşması sırasında araya giren Abdullah Şişman İsimli çiftçi konuşmayı bölerek soru sormaya başladı. Ilıcalı, konuşmasını tamamladıktan sonra soruya cevap vereceğini söylediyse de çiftçi sık sık Ilıcalı’nın konuşmasını böldü. Ilıcalı konuşmasını tamamlayıp sahneden indikten sonra çiftçiyi yanına çağırarak sorusunu dinledi. Çiftçi Şişman’ın yanına alan Ilıcalı, "Biz sorudan kaçmayız. Bir çiftçi kardeşimizin talebi olmuş, ben milletvekili burada da ilgili kurumun amiri var. Burada bulunmamızın amacı katkı sağlamak gelen sorunları dinlemek. çok değerli kardeşim siz rahat olun biz gerekeni yapacağız" şeklinde konuştu.