Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla "ovit tünelinde ışık göründü" töreninin 11 Kasım Cuma Günü gerçekleşeceğini belirtti.
Ilıcalı, Ovit Tünelinin hizmete girmesiyle kışın zor şartlarında dahi ulaşımın kesintisiz devam edeceğini vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.
Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anarak konuşmasına başlayan Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78’inci yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyor, bu vesileyle ebediyete intikal etmiş İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarına, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bölgemizde yaşanan olayları ve yakın zamanda yaşadığımız süreçleri göz önüne aldığımızda, Ulu Önder Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesini hedef göstererek her alanda çalışma azmi ve kararlılığın ne denli önemli olduğunu tekrar görebiliyoruz." dedi.
Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla, gerçekleştirilecek olan törenle dev projeye dikkat çeken Ilıcalı, "Sayın Başbakanımızın katılımıyla yarın seçim bölgem Erzurum’da Ovit Tüneli’nin ışığa kavuşmasıyla ilgili bir tören gerçekleştireceğiz. Doğu Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayacak olan bu dev proje, 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı’nı 14 bin 700 metre uzunluğunda bir tünelle geçmemize olanak sağlayacak, 2 bölge arasında kış aylarında aşırı kar ve çığ tehlikesi nedeniyle aksayan ulaşım kesintisiz ve güvenli hale gelecek, Türkiye’nin en uzun tüneli olacaktır. Yakın zamanda açıklanan teşvik paketi ve güçlenen ulaştırma altyapısı bölgemizin daha fazla kalkınmasına vesile olacaktır. Bu önemli yatırımdan dolayı emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.