Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Pasinlerli dadaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tuttu. Ilıcalı, bir yaşındaki Hamza’yı kucağına alarak Pasinlerden Okyanus ötesine mesaj gönderdi.
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Pasinler’de milli irade nöbetine katıldı. Demokrasi ve şehitler mitinginde konuşan Ilıcalı, FETÖ liderinin doğduğu topraklardan, Pensilvanya’ya meydan okudu. Ilıcalı, demokrasi şehidi olan polis memuru Yakup Sürücü’nün yeğeni Hamza’yı kucağına alarak "Yakup kardeşim 15 Temmuz gecesindeki hain girişimde kahramanca mücadele edip şehit olanlardan biri. Şehidimizin değerli babası İbrahim Bey, eşi hanımefendi ve ailesi cenazenin olduğu gün takdire şayan bir duruş sergilediler. Ben buraya geldiğimde şehidimizin babası, 1 yaşındaki torununu göstererk dediki ’Yakup gider Hamza gelir’ bakın işte Hamza burdan dünyaya, Pensilvanya’ya sesleniyor, Avrupa Birliği’ne sesleniyor. Diyor ki ben bir yaşındayım o şehidin yeğeniyim, amcamın yerini büyüyünce ben alacağım. işte bir yaşındaki Hamza buradan mesajını veriyor. Diyor ki kimse demokrasimize el atamaz. " dedi.
Milletvekili Ilıcalı, dadaşlarının darbeye karşı duruşunu, atalarının bir asır öncesinde yaşanan Milli Mücadeledeki duruşa benzeterek "79 milyon vatandaş darbeye karşı birlik oldu dik bir duruş gösterdi, 79 milyon hep birlikte dediki ’ben ülkeyi uçuruma attırmam, Başkomutanımın, Cumhurbaşkanımın, hükümetimin yanındayım.’ Ülkenin bu duruşu darbeyi önledi. Aynen bu şekilde bir asır öncede bu dadaşların ataları, dedeleri 23 Temmuz 1919’da Erzurum’dan Milli Mücadeleyi başlattı. O zaman Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkmışlardı, ülkemizin bölünmesine parçalanmasına izin vermediler. Gazi meclisin, Cumhuriyetin kurulmasının temelleride yaklaşık yüz yıl önce yine Erzurum’dan atıldı, yine bu dadaşların dedeleri aynı ruhla attılar." ifadelerinin altını çizdi.