AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Erzurum milletvekillerini de temsilen Ak Parti Erzurum İl Başkanlığına atanan Mehmet Emin Öz’ü görevinin ilk gününde yalnız bırakmadı. Ankara dönüşü Öz’e eşlik eden Ilıcalı, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Ak Parti Erzurum İl Başkanlığına atanan Mehmet Emin Öz’e ilk görev gününde eşlik etti. Ankara’dan birlikte dönen Ilıcalı ve Öz’ü Erzurum Havalimanı’nda kalabalık bir grup karşıladı. Coşkulu karşılamanın ardından, Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve eski İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile çok sayıda partilinin geldiği il binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Ilıcalı, Erzurum milletvekilleri adına İl Başkanı Öz’ü yalnız bırakmadığını söyleyerek birlik ve beraberliğe dikkat çekti. Ilıcalı “Bugün yeni İl Başkanımız Mehmet Emin Öz resmen görevine başlamış oldu. Öncelikle yeni başkanımıza görevinde başarılar dilerken, eski başkanımız Fatih Yeşilyurt kardeşime ve ekibine de hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Burada önemli olan Ak Parti’nin hizmetlerini artırarak devam ettirmek. Bizim partimizin diğer partilerden farkı kişisel çıkarlar olmadan partinin ileri gitmesi ve vatandaşın sorunlarının çözülmesidir. Bugün ben milletvekiliyim bundan önce değildim, önemli olan buradaki hizmetlerin aksatılmadan sürdürülmesidir.” dedi.
“Başkan Öz’den Önemli Beklentilerimiz Var”
Görevine yeni başlayan İl Başkanı Öz’den önemli beklentileri olduğunu belirten Ilıcalı “Erzurum, Ak Parti için hep önemli olmuştur. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimizin şehrimize ayrı bir ilgisi var. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Nenehatun Tarihi Milli Parkı’nın açılışına katıldım. Burada Cumhurbaşkanımız telekonferans ile Erzurum’a bağlandığında halkımıza ‘Dadaşlar’ diye seslenmesi Erzurumluyu ne kadar benimsediğinin bir göstergesidir.” diye konuştu.
Ak Parti İl Başkanlığı için çok sayıda adayın olduğunu vurgulayan Ilıcalı, aday olan herkese teşekkür ederek “Bu kadar adayın olması partinin gücünü gösteriyor. Başkanımızın seçilmesinde milletvekilleri olarak, Bakanımız Recep Akdağ ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile çok etkin bir görev aldık. Genel Merkezimiz, değerli Genel Başkanımız, Başkan Yardımcımız, Teşkilatımız Erzurum’a gelip İl Başkanımızın seçilmesi için mülakatlar yapıp değerlendirmelerde bulundular. Bizlerin görüşlerine başvurdular. Sonuç itibari ile belirlenen 5 adayımız içinden İl Başkanlığımız Mehmet Emin Öz kardeşimize nasip oldu. Önemli hizmetler vereceğinden eminiz. Kendisi zaten Erzurum’a hizmetleri olan ve teşkilatlarımızın yakından tanıdığı bir kardeşimiz.” cümlelerine dikkat çekti.
“İl Başkanımız, Çalışacağı Ekibi Kendisi Oluşturmalı”
İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün yönetimini oluşturması konusunda rahat bırakılması gerektiğini ifade eden Ilıcalı “Başkanımız çalışacağı ekibi kendisi oluşturacak. Burada başkanımdan özellikle bir isteğim var; oluşturulan ekipten sadece 50 kişi değil yedek üyelerin bile aktif olmasını istiyorum. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Ülkemiz tarihindeki önemli adımlardan biri olan Anayasa değişikliği meclisten geçtikten sonra; referandum gibi önemli bir görev bizi bekliyor. Bu noktada biz teşkilatlarımıza çok güveniyoruz. Halk oylamasında Erzurum’dan yüksek oy çıkması çok önemli. Bu aynı zamanda il başkanlığımızın da bir sınavı olacak, bu yüzden hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde başkanımıza destek vermesi gerekir.” dedi.