Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum’un gelişimi için hazırlanan projeleri, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile görüştü. Bakan Elvan, görüşme sırasında Erzurumluları sevindirecek bilgiyi de Milletvekili Ilıcalı ile paylaştı.
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum’un gelişim planını hazırlayan hocalarla birlikte Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ı makamında ziyaret etti. Daha önceki gelişim planlarının hazırlanmasında Bakan Elvan’ın çok büyük katkısı olduğunu ifade eden Ilıcalı "önceki milletvekilliği dönemimde hazırladığımız gelişim planında Sayın Bakanımızın büyük katkısı olmuştu, o zaman müsteşar yardımcısı olarak koordine etmişti. Kalkınma Bakanı olunca da sağolsun projeyle yakından ilgileniyor. Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ile dün güzel bir toplantı yaptık. Hazırladığımız o gelişim planının devamı manasında Erzurum’daki Kalkınma Bakanlığının ilgili birimleri KUDAKA, DAP vasıtasıyla bir yol haritası çizdik. Neleri öne çıkaracağımızı bunlara ait ne gibi çalışma yapacağımızı, Kalkınma Bakanlığı’nın buradaki desteğini, bu manada da Sayın Bakanımız ilgili Genel Müdürlüğü ile Yıldız Teknik Üniversitesinden gelen hocalardan, Prof. Dr. İclal Dinçer hocamızla beraber bir koordinasyon yapılacak. Projenin üzerine koyacaklarımızı ekleyip, Erzurum’a faydalı, şehrin potansiyeline uygun yatırımların yapılmasının önünü açacak çalışmalar gerçekleştirilecek." dedi.
Bakan Elvan Açıkladı, Erzurum Cazibe Merkezi Oluyor
Milletvekili Mustafa Ilıcalı, toplantıda Bakan Elvan’ın Erzurumluları sevindirecek olan bir haberide paylaştığını belirterek "Sayın Bakanımız çok önemli bir bilgi verdi. Erzurum’un cazibe merkezi olduğunu bize duyurdu bizde buradan halkımıza duyuralım. Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ’da sağolsun Bakanlar Kurulu’nda Erzurum’un cazibe merkezi olması için gerekli desteği vermiş. Dünde Kalkınma Bakanımız cazibe merkezleri arasında Erzurum’un olduğunu söyledi. Bu vesileyle halkımıza hayırlı olsun. Cazibe merkezi ileride açıklanacak yeni paketlerde önemli avantajlar içerecek. Özellikle yatırımcılar için. Dün saat 03.00’e kadar mecliste yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik kanun tasarısı yasalaştı. Bu konu hem Türkiye’de ki yatırımlar hem de Erzurum’daki yatırımlar için önemli. Bu bilgileri özellikle paylaşmak isterim. Tabi Erzurum’un cazibe merkezi olmasının getireceği avantajlarla bizim önceden hazırladığımız projenin diğer elde edeceğimiz uygulama projeleriyle beraber büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kalkınma Bakanlığın’dan aldığım bilgiler ışığında daha önce hazırlamaya başladığımız tramvay ile ilgili bazı projeler var. Bugün bu projelerle ilgili Sayın Mehmet Sekmen Bey ile bir istişare toplantısı yapacağız." şeklinde konuştu.
Ilıcalı, yatırımcıları Bakan Akdağ ile Buluşturdu
Erzurum’un kalkınması için diğer bir önemeli gelişmeyi de açıklayan Milletvekili Ilıcalı, Erzurum’da yatırım yapmak isteyen bir grubu Sağlık Bakanı Recep Akdağ İle görüştürdü. Ilıcalı, yatırımcıların Erzurum için projelerinin olduğunu vurgulayarak "Sayın Bakanımız Recep Akdağ’ın büyük bir ilgi ve desteği oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Bakanımızın gösterdiği çerçevede bir yol haritası oluşturduk. Yatırımcı kurul bu adımları atacak ve daha sonra buna ait ayrıntılı bilgi vereceğiz. Bu projeyle ilgili belli bir yere gelinceye kadar herhangi bir açıklama yapmama kararı aldık." diye belirtti.
Milletvekili Ilıcalı, Erzurum’a Sağlık Bakanı Recep Akdağın amcasının cenazesi için geldiğini ifade ederek "Bakanımızın değerli amcası Mustafa amcamıza Allah’tan Rahmet, Bakanımıza ve ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun. " dedi.