AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Uluslararası Trafik ve İlkyardım Haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Trafik Haftası nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclis’inde bir etkinlik düzenleyeceklerini belirten Ilıcalı, trafik kazalarını azaltmak için iki önemli projeye değindi.
1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik ve İlkyardım Haftasını değerlendiren Prof.Dr.Mustafa Ilıcalı trafik güvenliğinin önemine vurgu yaparak; “Kazalarda, özellikle ölümlü kazalarda büyük hata sürücüye ait oluyor. Bizde farkındalık oluşturmak, Trafik Haftasını TBMM’de kutlamak için Emniyet Genel Müdürlüğüyle beraber Meclis Başkanımız Sayın İsmail Kahraman ile görüşerek bir etkinlik düzenledik. Perşembe günü düzenleyeceğimiz bu etkinliği İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün desteği ile yapıyoruz. Böylece Meclisten bir farkındalık oluşturacağız, simülatör uygulamamız olacak.” dedi.
Trafik Haftası ile ilgili hazırladıkları Kamu Spotunu mecliste yapılacak olan etkinlikte kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade eden Ilıcalı, iki ayrı projenin önemine dikkat çekti. Ilıcalı; “İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala’nın isteğiyle iki tane önemli projeyi yürütüyoruz. Birincisi trafik kazalarını azaltmak manasında teknolojinin en son düzeyde kullanılması, ikincisi de insan hatalarını azaltabilmek." şeklinde konuştu.