Alp disiplini erkekler slalom yarışlarında 28 ülkeden 56 sporcunun katıldığı teknik kayış mücadelesinin birincisi İtalyan sporcu Alex Vinatzer oldu.

2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin (EYOF) son günlerinde, Palandöken Avea Pisti’nde Alp disiplini atletlerinin heyecanlı mücadelesi devam ediyor. Alp disiplini erkekler slalom yarışlarında 28 ülkeden 56 sporcunun katıldığı teknik kayış mücadelesinin birincisi Alex Vinatzer oldu.

Sabah saatlerinde başlayan erkekler SL yarışlarının birinci etabında İtalyan sporcu Alex Vinatzer tüm kapılardan geçişini sorunsuz tamamlayarak neredeyse kusursuz bir teknik performans sergiledi. Bitiş çizgisine 52.04 süresiyle gelen İtalyan sporcuyu, 54.03’le inen Hırvat atlet Leon Nikic takip etti. Birinci seri yarışlarını üçüncü sırada tamamlayan sporcu ise 54.09’la Fransız Augustin Bianchini oldu.

Palandöken’de öğleden sonra devam eden ikinci seride de sıralama değişmedi. İtalyan sporcu Alex Vinatzer, ikinci etapta daha da hızlanarak inişini 48.73’le ve toplamda da 1:40.77’lik derecesiyle bitiş çizgisine ulaştı. Hırvat atlet Leon Nikic de yerini korudu ve ikinci inişini 50.16 sürede, toplamda 1:44.19 skorla ikinci isim oldu. Yarışlar boyunca takımından çok iyi destek alan Fransız Augustin Bianchini, Hırvat rakibi ile aynı sürede inse de toplamda 1:44.81’le üçüncü sıraya yerleşti.

Türkiye’yi temsil eden sporcular arasında en iyi skorun sahibi Berkin Usta oldu. İlk seride 58.52 sürede inişi tamamlayan Usta sıralamada 24. sıradayken, ikinci seride gösterdiği performansla 20. sıraya yükseldi. Diğer temsilcimiz Ayhan Aybaran Ocak toplamda serileri 2:05.13 sürede tamamlayarak 30. sıranın sahibi oldu. İlk seride çok iyi bir çıkış yapan Kaan Samgül ise bitiş çizgisine çok yakın bir mesafede düştüğü için yarışı tamamlayamadı.