Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile birlikte sokakları hınca hınç dolduran sağduyu sahibi vatandaşlarımızın, demokrasinin kesintiye uğramaması ve özgürlüklerin devamı için iki gündür geceli-gündüzlü gösterdiği yoğun mücadele dünyada büyük yankı uyandırdı." dedi
Karaca, yaptığı açıklamada daha sonra şunları kaydetti;
"Sokaklardayız çünkü; Sokaklardayız, çünkü; Arap baharı gibi sanal hayallerimiz olmadığı için. Sokaklardayız, çünkü; Mısır gibi olmamak için. Sokaklardayız, çünkü; Irak, Suriye, Tunus, Libya, Afganistan ve birçok Arap ülkelerinin vatandaşları gibi sanal ve sahte baharlara kanmayacak kadar akıllı ve sağduyulu bir topluma sahip olduğumuz için.
Sokaklardayız, çünkü; yüzde 52 ile seçtiğimiz Cumhurbaşkanımıza ve onun kadrolarına gelebilecek her türlü ihaneti ve hainliği canımız pahasına engellemek için.
Sokaklardayız, çünkü; vatanı olmayanın namusu da olamayacağını bildiğimiz için.
Sokaklardayız, çünkü; esaret altında yaşamak istemediğimiz için.
Sokaklardayız, çünkü; yeni Türkiye’nin inşasında imanlı, ittikatlı ve aynı zamanda milli ve manevi değerlere sahip çıkan bir Cumhurbaşkanına sahip olduğumuz için.
Sokaklardayız, çünkü; esnaf ve sanatkar olarak güneydoğu’da olduğu gibi zorla kepenk kapatma mağduriyetlerini yaşamamak için.
Sokaklardayız, çünkü; ülkemizi ve devletimizi canımızdan aziz bildiğimiz için..."