Erzurumlu başarılı karateci Volkan Kardeşler yine klasını gösterdi. Çelebispor’un işitme engelli karatecisi, bu kez de Türkiye şampiyonu oldu.
Erzurum Çelebispor’un işitme engelli karatecisi Volkan Kardeşler, Türkiye şampiyonu oldu. Daha öce Avrupa’da ve Dünya’da elde ettiği madalyalar ile gururumuz olan Kardeşler’in Türkiye şampiyonu olması sevinçle karşılandı. 27 Mart 2016 tarihinde İstanbul’da yapılan İşitme Engelliler Karate Türkiye Şampiyonası’na katılarak 75 kiloda tatamiye çıkan genç karateci Volkan Kardeşler, tüm rakiplerini mağlup ederek Türkiye şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldu. Milli sporcu, bu başarısı ile İşitme Engelliler Dünya Karate Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.
TAŞKESENLİGİL’DEN KARDEŞLERE KUTLAMA
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Türkiye şampiyonu olan Çelebisporlu Volkan Kardeşler’i kutladı. Milli karatecinin Avrupa Şampiyonası’na katılma vizesi almasının kendisini mutlu ettiğini belirten Taşkesenligil, “Biz sporun her dalında gelen madalyanın ve derecenin gururunu yaşıyoruz. Bu başarı engelliler kategorisinde olunca, çok daha farklı duygular içerisine girebiliyoruz. Volkan kardeşimiz işitme engelli bir sporcumuz ancak kendisi çalışmayı çok seven ve sporda başarıyı arzulayan birisi, kendisini, antrenörünü ve kulübünü bu başarısından dolayı tebrik ediyorum” dedi.
AVRUPA İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ VAR
Geçen yıl Ermenistan’da yapılan İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası’nda tatamiye çıkan milli sporcu Volkan, 75 kiloda Avrupa ikincisi, açık sıklette de Avrupa üçüncüsü olmuştu. Yaklaşık 10 yıldır Çelebi spor kulübünde karate sporunu yapan 19 yaşındaki milli sporcu, hedefinin, Temmuz 2016’da Samsun’da yapılacak Dünya şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkarak İstiklal Marşı’nı okutmak olduğunu söyledi.
VOLKAN’IN BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUM
Aynı zamanda Karate Milli Takım Teknik Kurul Üyesi olan Milli sporcunun antrenörü Ahmet Çelebi, Volkan’ın sporla engelleri aştığını ifade ederek, onun başarılarıyla gurur duyduğunu kaydetti.
Çelebi, Volkan’ın uzun süredir düzenli şekilde antrenman yaptığını ve bunun semeresini madalyalarla aldığını vurgulayarak, "İnşallah 2016’da Samsun’da dünya şampiyonası yapılacak, bu şampiyonada ülkemizi temsil edecek. Hedefimiz Volkan’ın dünya şampiyonu olması. Yine 2017 yılında Samsun’da 23. Deafolimpik Oyunları yapılacak. Volkan’ın burada da yarışarak ülkemize madalya kazandıracağını yürekten inanıyorum" diye konuştu.