Özellikle son zamanlarda her kesim tarafından da önerilen ozon uygulamalarının faydalarından bahseden Dr. Alp Okutucu, kendilerini sürekli yorgun ve halsiz hissedenlere ozon tedavisini önerdi.
Dr. Okutucu, “Bilim insanları biyolojik olarak insanın ortalama yaşam süresini 130-140 yıl olarak öngörmektedir, yani sağlığımızı bozan etkenlerden korunursak ve doğru beslenirsek 130-140 yıl yaşamamız mümkündür. Ülkemizde ortalama yaşam süresi ne yazık ki 70 yaşın altındadır.” dedi.
Yaşam tarzını ve beslenme alışkanlığını gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Okutucu, “Vücudumuzu çok hızlı yıpratıp biyolojik ömrümüzü beklenen süreden çok önce tamamlamaktayız. Tıpta hızla gelişen yeni teşhis ve tedavi yöntemleri ile ortalama yasam süresi nispeten uzamıştır. Ancak bu süre hala beklenenin çok gerisindedir. Stres, hareketsiz yaşam, kötü beslenme alışkanlıkları, çevre kirliliği, vücudun dışardan aldığı veya kendi ürettiği toksinler ( katkılı veya tarımsal ilaç artıkları içeren gıdalar, toksin maddelerle kirletilmiş içme suları, hava kirliliği, bozulmuş bağırsak florasının ürettiği toksinler ve vücudun ürettiği serbest radikaller) kronik hastalıklar, enfeksiyon hastalıkları, rafinerize gıdalar, tüketimin artması, aşırı kilo, ortalama yaşam süresini kısaltan ve insan sağlığını bozan faktörlerdir. Giderek daha çok kirlenen dünyada, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için bilgilenmeli ve sağlıklı yaşam içim gereken kurallara daha çok önem verilmelidir.” ifadelerini kullandı.
Ozon uygulamaları da koruyucu tıp mantığı içinde değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Okutucu, “Bu anlamda ozon; vücutta biriken ve pek çok kronik hastalığa neden olan toksinleri temizleyerek, vücutta bozulan dengeleri düzelterek, oksijen alımını arttırarak, vücut savunma sistemini güçlendirerek etkili olmaktadır. Herhangi bir tedavinin alternatifi değildir.” diye konuştu.
Ozon nedir?
Okutucu, “Ozon, oksijenden elektrik (corona discharge) ile elde edilen, yüksek enerjili, (o3) üç oksijen atomundan oluşan ve stabil olmayan bir moleküldür. Oksidan bir maddedir. Renksiz kendine özgü kokusu olan bir gazdır. (fırtınalı havalardan sonra, yüksek yerlerde veya deniz kıyısında hissedilir).” dedi.
Ozon Faydaları nelerdir?
Dr. Alp Okutucu, “Genç ve dinç kalmanızı sağlar, yaşlanmayı geciktirir; ozon hücrelerin yaşlanmasına ve fonksiyon kaybına neden olan serbest radikalleri etkisiz halde getiren enzim sistemlerini aktive eder. Kanlanmayı ve oksijenlenmeyi arttırır. Cilde parlaklık ve tazelik sağlar, cilt lekelerinden kurtarır. Yorgunluğunuzu alır, daha sakin olmanızı sağlar. Yorgunluğa neden olan toksinleri etkisiz hale getirir. Çalışma gücünüz ve isteğiniz azalmışsa size güç ve enerji verir. Her türlü toksinden vücudu temizleyerek ve beyinde serotoin düzeyini arttırarak etkili olur. Önemli sorumluluklar taşıyan yöneticilere de kolaylık sağlar. Stres ve sürekli olarak konuşma düzgün nefes alımını bozarak, oksijen alımını azaltır. Karbondioksit gazının ve toksinlerin kanda artmasına neden olur. “ şeklinde konuştu.