Erzurum Atatürk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’ne (DAGC) veda ziyaretinde bulundu.
Prof. Dr. Hikmet Koçak, Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez ile birlikte geldiği DAGC’de basın mensuplarının 8 yıllık süreçte haberleriyle destekte bulunduklarını ifade etti. Koçak, gazetecilerin iyi niyet içerisinde yapıcı eleştirilerle de yol gösterdiğini ifade ederek, medya mensuplarına teşekkür etti. Koçak, “Erzurum, Türkiye’nin diğer illeri gibi memleketimizin bir parçası. Ancak sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi Türkiye’nin kalbi konumunda. 8 yıllık görev süremizde bu merkeze hizmet ettik. Amacımız Atatürk Üniversitesi’ni bir adım daha ileriye götürmek oldu. Bunu yaparken de kentimizin kalkınmasına da üniversite olarak katkıda bulunmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.
DAGC Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy da, Prof.Dr.Hikmet Koçak’ın görev süresi içerisinde basın mensuplarının mesleki çalışmalarında destek gördüklerini ifade etti. Özsoy, hem basın mensuplarına gösterilen ilgi hem de üniversite ve şehrin kalkınmasındaki hizmetlerine teşekkür ettiklerini söyledi. Özsoy, ayrıca Prof.Dr. Hikmet Koçak’a bir teşekkür plaketi sundu.