23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Polis Amca İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Ceylin Yeni, Vali koltuğuna oturdu.
Küçük Vali, ilk olarak Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i arayarak Palandöken ilçesinde bulunan Polis Amca İlkokulunun çevre düzenlemesi yapılması hususunda talimat verdi.
Ceylin Yeni, “23 Nisan tüm dünya çocuklarına armağan olsun. Bu günleri bize armağan eden Atatürk ve şehitlerimize tüm kalbimizle teşekkür ediyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışı olan bu günde ayrıca ulusal bağımsızlığımızın da bir sembolüdür. Biz çocuklara bu günün armağan edilmiş olması bizleri çok mutlu etmiştir. Aynı zamanda biz çocuklara yüklenen de bir sorumluluktur. Biz çocuklar vatanımıza ve milletimize yararlı birer evlat olacağız.” dedi.
Devir teslim töreni bitiminde Erzurum Vali vekili Haktan Gökçekuyu, “Sizler başarılarınızla bizlerin öncüsü olacaksınız. Bizler tekrar bu günü anlamına yakışır bir şekilde hem 23 Nisan Çocuk Bayramının çocuklara armağan edilmiş olması. Başta Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Gazilerimizi minnetle analım. Şu an ülkemizin içinden geçtiği konjektüel durumdan kaynaklı olan şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Tüm ülkemize baş sağlığı diliyoruz. Ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Sizler yeni nesil olarak daha fazla çalışmanız lazım. Özverili çalışmalarınızı devam ettirmeniz lazım. İnşallah Türkiye daha üst seviyelere çıkacaktır. Bunlar da ancak sizin marifetlerinizle olacaktır.” Diye konuştu.
Yapılan törenin ardından Vali Vekili Haktan Gökçekuyu, Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, Polis Amca İlkokulu Müdürü Fehmi Karakurt ve sınıf öğretmeni Volkan Sönmez’e hediye verdi.