Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayır Çarşısı ve Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları’nın ortaklaşa düzenlediği, “Küçük Yardımlarla Büyük Mutluluklar Yaşatalım” Yardım Kampanyası’nın açılış töreni Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları öğrenci ve velilerinin desteği alınarak yürütülecek olan yardım kampanyasında toplanan eşya, kıyafet ve diğer yardım malzemeleri kampanya bitiminde Büyükşehir Belediyesi Hayır Çarşısı’nın belirlemiş olduğu ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Bu kampanyada öğrenciler sadece yardım etmeyecek, Atatürk Üniversitesi’ndeki fakülteleri ziyaret ederek öğretim üyelerinden de bu kampanya için yardım toplayarak kampanya da aktif rol alacak. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, programda yaptığı konuşmada, “Öncelikle şunu ifade edeyim ki Peygamberimiz, ‘En hayırlınız, insanlara en çok faydası dokunandır’ diye buyuruyor. Bunun gereği olarak sevgili öğrencilerimizin değerler eğitiminin getirdiği bir hayır kampanyasına gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı hem sevgili öğrencilerimize hem öğretmenlerine ve idarecilerine hem de kıymetli velilerine teşekkür ediyorum. Hep geçmişteki güzel hasletlerimizin kaybolduğundan bahsederiz. Komşuluk ilişkileri, yardımlaşmalar, birbirimizin yardımına koşmamız bizim medeniyetimizin değerler silsilesindendir. İşte ulvi değerlerimizi yaşatmak adına görüyoruz ki yeni yetişen neslimiz de üzerine düşeni yapıyor” dedi.
“ERZURUMLULAR DAR GÜN DOSTUDUR”
Başkan Mehmet Sekmen, “Erzurumlular yardım severdir. Cömert, mert ve iyilik sahibi insanlardır” diye konuştu. Sekmen, şöyle devam etti: “Biz Erzurum’da Hayır Çarşısı kurarak, elimizde fazla olan imkânları bir ihtiyaç sahibine nasıl aktarabilirizin gayreti içerisinde bir yer açtık. Bu kampanyamıza, Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları öğrencileri de gönüllü olarak katkıda bulunuyor. Rektörümüze, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu işin iki yönü var. Birincisi yardım kampanyası, bir diğeri de bu güzel hasletlerin gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Tanınan bir yazarımız bir konferansın da şöyle demişti; ‘Çocuklarınıza 2-3 yaşlarındayken vermeyi öğretin. Bir oyuncak verin, ‘Evladım hadi bunu kardeşine ver, bunu arkadaşına ver’ deyin ki şimdiden cömert olmaya alışsın, vermeye alışsın. Hakikaten cömertlik çok büyük bir erdemdir. Bazı insanın elinde çok fazla olsa bile vermez, bazı insanın elinde çok az olsa bile ihtiyaç sahibiyle paylaşır. Biz Anadolu insanını hele hele Erzurum insanını şöyle biliriz; misafirperverdir, yemez yedirir, içmez içirir. Elinde ne varsa komşusuna verir. Bunlar, işte bizim sahip olduğumuz değerlerin güzelliğidir. Böyle güzel değerler doğrultusunda bu yardım kampanyasında görev alan yavrularımızın gelecekte inşallah Erzurum ve ülkemize çok büyük katkıları olacaktır. Bu yavrularımız geleceğin kahramanları, Mehmetçikleri, bilgide, beceride, yardımlaşmada, hayırda çok ön saflarda olacaklar. Allah sayılarını artırsın. Bu yardım kampanyasının ülkemize de örnek olmasını, unutulan hasletlerimizin yeniden yaşatılmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
YARDIMLAŞMANIN ÖNEMİ
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da, “İnsanlarrın bir vücut gibi hareket edebilmesi kendilerinden çok başkalarını da düşünmesiyle oluyor” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Koçak, şunları kaydetti: “Nasıl ki, insan vücudunda bir sıkıntı olduğu zaman orayla sınırlı kalmıyor, elinizin ağrısını siz her yerde hissediyorsunuz. Bir toplumda bir kişide meydana gelen eksiklik de diğer insanlar açısından aynı şekilde hissedilmelidir diye düşünüyoruz. Bizim yetişme tarzımız, dinimiz de bunu emrediyor. En güzel hizmetle alınacak sonuçlar da başkasına yaptığınız hizmetlerin sonucudur. Yani siz kendinize bir iyilik yapsanız da başkasına yaptığınız iyiliğin zevkini almazsınız. Başkasına yaptığınız iyiliğin zevki daha fazladır. Hele bu yardımda bulunduklarınız ihtiyaç sahibi kişilerse. O noktada paylaşma bakımından çocuklar daha ön plandadır. Onun için sevgili öğrencilerimizin böyle bir kampanyada yer almaları bizleri çok çok memnun etti, mesut etti. Ümit ediyorum ki, onların o saf, masumane çabaları da başkalarına örnek olacak ve inşallah ihtiyacı olan herkese bu hizmetler ulaştırılacaktır.
Bu noktada Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Bey nezdinde ekibine de teşekkür ediyorum. Çünkü Yardım toplamada en önemlisi ihtiyaç sahiplerine bu yardımların ulaştırılmasıdır. Bu noktada Büyükşehir Belediyemizin hizmete açtığı Hayır Çarşısı ve yerinde tespitlerle gerçek ihtiyaç sahiplerinin bulunması için büyük önem arz ediyor. Bunun içinde Büyükşehir Belediye Başkanımıza hassaten teşekkür ediyorum.” Konuşmaların ardından Başkan Sekmen ve Rektör Koçak, Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin sanat sergisinin açılışını yaptı.