Erzurum’daki hayvan pazarına Karayazı ilçesinden getirilen 1 ton ağırlığındaki "Aslan" adlı tosun, 15 bin liradan satışa sunuldu.
Erzurum Kombina caddesindeki Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük hayvan pazarında, bayram öncesi durgunluk yaşıyor. Bayrama 10 gün kala alıcılar malların pahalı olmasına sitem ederken, satıcılar da alıcının olmamasından yakınıyor. Hayvan pazarında satışa sunulan büyük ve küçükbaş kurbanlıkların fiyatlarında geçen yıla oranla artış olurken, kurbanlıkların başında sıkı pazarlıklar yapılıyor. Zaman zaman bozulan pazarlıklar araya aracıların girmesiyle tatlıya bağlanıyor.
Hayvan pazarının en büyüğü ‘Aslan’
Hayvan pazarında 1 ton ağırlığındaki Aslan isimli tosun, şimdilik pazarın en büyüğü oldu. Karayazı ilçesinden getirilen ve 15 bin liradan satışa çıkan tosun, alıcısını bekliyor. Pazarda durgunluk yaşandığını ifade eden satıcılar, “Bayrama elimizde mal kalacak gibi görünüyor. Geçen seneye göre bir büyükbaş hayvanda bin lira fark var ama maliyetlerin altından biz de kalkamıyoruz. İnşallah mallarımızı satabiliriz” dediler.