ÖĞ-DER’in hazırladığı "Liseli Gençler Peygamberi (S.A.V.) İçin Yarışıyor" konulu bilgi yarışmasında ilçe finalleri sona erdi.
Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki liselerin yarıştığı Bilgi Yarışmasında ilçe finalistleri belli oldu. Finale kalan okullar 12 Mayıs’ta Erzurum Lisesi Kültür Merkezinde saat 15.00’ te yarışacaklar.
Yarışma hakkında bilgi veren Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, "Lise öğrencilerinin Peygamberimiz’in (s.a.v) hayatı ve Temel Dini Bilgiler konularında daha fazla bilgi sahibi olsunlar, okullarımız arasında kardeşlik, muhabbet ve kaynaşma yaşansın diye bu yarışmayı organize ettik. Yarışmada Peygamberimizin örnek hayatı ve Temel Dini Bilgilerden 20’şer soru sorduk. ÖĞ-DER olarak şuurlu bir neslin yetişmesi için çalışıyoruz. Tüm yönetim ve üyelerimizle bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Peygamberimizi ve onun ortaya koyduğu yüce değerleri öğrenen, onun gibi yaşayan ve onun yolunda olan bir neslin yetişmesi en büyük amacımızdır. Okullarımızın tamamına yakını yarışmaya katıldılar. Çok güzel yarışmalar oldu. Mükemmel bir kaynaşma ve kardeşlik ortamında ilçe finaller yarışmaları son buldu. Birçok idareci, öğretmen ve öğrenci yarışmalara katılım sağladı. İl ve ilçe müftülüklerimiz, İlçe Belediyelerimizden Aziziye ve Palandöken belediyemiz ve esnafımızdan temin ettiğimiz hediyeler yarışmacılara verildi. Finalde özel hediyelerimiz var. Yarışmalarda emeği geçen ve destek veren tüm eğitimcilere ve Yarışma iznini veren il Milli Eğitim Müdürümüze, destek veren kıymetli yöneticilerimize ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. 12 Mayıs’ta final yarışmasına katılacak okullarımıza şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.
Yarışma sonunda finale yükselen liseler; Erzurum Merkez İmam Hatip Lisesi, Palandöken Kız İmam Hatip Lisesi, İbrahim Hakkı Fen Lisesi, Aziziye Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi, Mecidiye Anadolu lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Lisesi olarak belirlendi.