AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri için en rasyonel kararın verildiğini belirterek, “Her platformda ifade ettiğimiz gibi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sekmen önderliğinde Kış Turizm merkezlerimiz daha çağdaş bir vizyon kazanacaktır. Erzurum için hayırlı olsun.” dedi.
Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum’a armağan ettiği Universiade 2011 vizyonuyla dünya çapında bir konum kazandığı, dönemde kaydedilen 1 milyar dolarlık yatırımlarla Erzurum’un dünyanın 10 büyük Kış Turizmi kenti arasına girdiğini ifade eden Milletvekili Aydemir, “Küresel şehirciliği Erzurum’a taşıyarak yeni bir karizma kazandıran Sekmen idaresinde, kış turizm merkezlerimiz değerlerini ifade imkanı bulacaktır.” ifadelerini kullandı.
“Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz”
Palandöken ve Konaklı’nın Büyükşehir’e devrilmesinin Üniversiade 2011’den sonra, atılmış ikinci büyük adım olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, “Erzurum’un sosyal ve ekonomik değerleri bazında yeni bir ufuk ve yeni bir tanıtım dönemi başlamıştır. Erzurum için hayırlısı olsun. Palandöken ve Konaklı içeriğiyle Erzurum’un Dünya Kış Turizmi merkezleri arasına girmesini sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, bu vesile ile bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.