AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Mustafa Ilıcalı ve Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun 93’üncü yıldönümü dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladılar.
Aydemir: “1923’ten 2023’lere, milli irade kılavuzumuzdur”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında, “Küresel hafızaya milli irade gerçeğini şüheda kanıyla kazıyan yüce milletimiz, Cumhuriyetimizin 93’üncü yılı manasında, 15 Temmuzdaki tarihi duruşunu ilelebet sürdürecektir.” dedi.
Cumhuriyetin, üç kıtada hüküm sürmüş, yeryüzünde adaletin, insanlığın timsali olmuş 600 yıllık muazzez bir cihan devleti üzerine bina edildiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, “Cumhuriyetimizin 93’üncü yıldönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Tüm istiklal şehit ve gazilerini rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” diye konuştu.
Ilıcalı: “Milli birlik ve beraberlik kararlılığı”
AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı’da kutlama mesajında Milli birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Yüce milletimiz, milli birlik ve beraberlik kararlılığı, vatanın bölünmez bütünlüğü, devletin dirliği, yürek birliği ile cumhuriyetimizin 93’üncü yılından, 2023’lere, 2053’lere, 2071’lere, 15 Temmuzda sergilediği dirayet, gösterdiği feraset, tarihin emsalini gösteremeyeceği hamasetiyle el ele, gönül gönüle yürüyecektir inşallah. Cumhuriyetimizin 93’üncü yıldönümünü kutlarım” dedi.
Taşkesenlioğlu: “Milletimizin yeniden dirilişinin simgesi, seçkin ve saygın yerini yeniden alışının ifadesidir Cumhuriyet”
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ise kutlama mesajında, “Milletimizin yeniden dirilişinin simgesi, çağdaş bir devlet kurarak tarih sahnesindeki seçkin ve saygın yerini yeniden alışının ifadesi olan Cumhuriyetin ilan edilmesiyle birlikte ülkemizin önünde yeni ufuklar açılmıştır. Milletimiz, ülkemizin işgali karşısında ortak bir ruhla tek vücut olmuş, Meclisimizin açılmasıyla birlikte kurtuluşumuza ve ardından Cumhuriyetimize uzanan şanlı bir yürüyüş başlatmıştır. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kurtuluş destanlarını yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur. Dünya tarihinde Milli Mücadelesini yürüterek milli egemenliğe dayalı bir devleti kuran kahraman bir Meclis’e sahip tek ülke olmanın onurunu her zaman yaşıyoruz. Cumhuriyetimizi ilan eden Meclisimiz, milletimiz için vardır ve daima halkımızın hizmetindedir. 15 Temmuz’da Hakk’a yürüyen kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.” görüşlerine yer verdi.