AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Ülkemizi sağlıkta marka ülke haline getiren Hükümetimiz ve Sayın Bakanımız Recep Akdağ’a minnettarız” dedi.
TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak, askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devri ve Bakan Akdağ tarafından açıklanan Sağlıkta 2’inci dönüşüm sürecini değerlendiren Milletvekili Aydemir, 2017’de sağlıkta dönüşüm ikinci fazının başlamasına yönelik müjdenin tüm ülkede olduğu gibi Erzurum ve bölgede de büyük bir sevinç ve memnuniyet ile karşılandığını kaydetti.
“Bakanımız Akdağ’a minnettarız”
Milletvekili Aydemir konuşmasında, “Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devri ve Devlet Hastaneleri olarak hizmet vermeye başlaması, halkımız tarafından büyük bir memnuniyet ile karşılanmıştır. Erzurum’da bulunan Mareşal Çakmak Hastanesinin Devlet hastanesi olarak hizmetine devam etmesi, ilimizde, sağlık hizmetlerinde eşitlik adına da önemli bir açılım olarak kabul görmüştür. Türkiye’de Sağlık alanında reform düzeyinde dönüşüm başlatan ve bu atılımla Ülkemizi sağlıkta marka ülke haline getiren Hükümetimiz ve Bakanımız Recep Akdağ’a bu vesile ile minnettarlığımızı kaydetmek isterim.” ifadelerini kullandı.
Sağlıkta 2’inci dönüşüm süreci
Sağlık alanında Türkiye’de kaydedilen reformun dünyada örnek olarak gösterildiğine telmihte bulunan Milletvekili Aydemir, “Sağlık alanında gerçekleştirilen birinci dönüşümle, Türkiye’de çağdaş sağlık hizmetleri adına ilkleri hayata geçiren, aile hekimliği uygulamasıyla çağdaş bir sürecin başlamasını sağlayan, koruyucu hekimlik alanında kaydedilen atılımla anne ve çocuk ölüm oranlarının dünya ortalamalarının bile altına gerileten Hükümetimiz ve Bakanımızın 2017’de sağlıkta dönüşüm ikinci fazının başlamasına yönelik müjdesi tüm ülkede olduğu gibi ilimiz ve bölgemizde büyük bir sevinç ve memnuniyet doğurmuştur. Medyunu şükranız.” dedi.
Özal nitelik abidesiydi
Konuşmasının son bölümünde, hakka yürüyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile içişleri Eski Bakanı, Erzurum eski Milletvekili Korkut Özal için rahmet niyazında bulunan Milletvekili Aydemir, “Erzurum eski milletvekili, nitelik abidesi bir ismi Korkut Özal’ı kaybetmenin hüznünü yaşadığımızı ifadeyle kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum.” şeklinde konuştu.