AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “İla’yı kelimetullah için Nizamı Alem’e nefsini adayan, tevhid ve vahdet imanında devleti ebet müddette karar kılan yüce milletimiz, Cenabı Hakkın O’na bahşettiği birlik, beraberlik ve dirlik beratını ilelebet taşıyacak ve koruyacaktır.” dedi.
KARDEŞLİK NİYAZI
Milletvekili Aydemir, “Kaalü beladan önce de hep Müslümandılar’ ifadeleriyle tarif edilmiş, vicdanı iman ile beslenmiş, inanç sahibi olma faziletine sahip yüce milletimizin kardeşlik niyazı, birlik ve beraberlik dualarının yeryüzündeki mazlumların aminleriyle buluşacağı Berat gecesi, ‘bütün Müslümanlar kardeştir’ hakikatinde gönüllerimizi buluşturacağımız bir kutlu vakittir. Vahdet ve tevhide nefsimizi adayacağımız demdir.” ifadesini kullandı.
VAHDET VE TEVHİD İMANI
Milletvekili Aydemir, ‘Berat kandili, Vatanın birliği, milletin bölünmez bütünlüğü, devletin dirliği yolunda nefislerinden geçerek, ‘Toprak eğer uğrunda can veren varsa vatandır’ hakikatini kainata belleten aziz şühedamızın, bizi inanmış bir millet yapan muazzez ecdadımızın ervahı önünde kardeşlik ahdimizi yenilemek fırsatıdır.’ kaydını düştü.
DUALAR VE AMİNLER…
Berat’ta ifade bulan İlahi Vurgu’nun vahdet ve tevhitte benliği eritmek olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Bizi kul olma şerefine erdiren Rabbimizden niyazımız, devlet, millet ve vatanın harimi ismetine göz dikmiş hainlere kahhar sıfatıyla tecelli etmesidir. Duamız, kardeşliğimizin ebedi müddet devamıdır.’ dedi.
TEBRİK
Milletvekili Aydemir, ‘Abdurrahman Gazi’nin ahfadı, Alvarlı Efe Hazretlerinin torunları, dadaş evlatlarının şahsında yüce milletimizin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, İslam Erdem ve Fazileti, hak tefekkür ve şuurunda dimağ ve yüreklerini buluşturan İslam Aleminin manevi coşkusunu paylaşıyorum’ mesajını verdi.