AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı TBMM de basın toplantısı düzenledi. Ülke gündeminin birinci sırasında yer alan ve FETO Terör Örgütünün gerçekleştirdiği darbe girişimini değerlendiren Ilıcalı, Ülke genelinde millet olarak ortaya konan birlik ve beraberliğe dikkat çekti. Ilıcalı konuşmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda sokağa çıkan, meydanları dolduran, tankların önüne yatan halkımızın, destansı bir mücadele verdiğini dile getirerek, Feto Terör örgütünün asla amacına ulaşamayacağı, topyekûn mücadele veren halkımızın tüm dünyaya örnek bir davranış sergilediğini vurguladı.
AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, "Bu terör örgütünün başı Fetullah Gülen getirilip, en ağır cezayla cezalandırılmalı." dedi.
“Erzurum dadaşı dik duruşunu muhafaza etti”
Kalkışma girişiminin gerçekleştiği sırada Erzurum’da bulunduğunu belirten Mustafa Ilıcalı, darbe girişiminden sonra Erzurum’da halkın meydanlarda toplandığını, bir çok miting gördüğünü ancak bu kadar kısa sürede böyle bir kalabalığı hiç hatırlamadığını bildirdi. Milli mücadele tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Temmuz 1919 tarihli Erzurum Kongresinin yıldönümüne yaklaştığımız şu günlerde, Erzurum Dadaşlarının benzer davranış sergileyerek meydanları doldurduğunu ve kendi iradelerine sahip çıktığını dile getirdi. Tarihin her döneminde olduğu gibi Kalkışmanın yaşandığı bu günlerde de Erzurum Dadaşının dik duruşunu muhafaza ettiğini belirten Ilıcalı, 5 gün boyunca yüzbinlerce insanın, sabahın erken saatlerine kadar meydanları doldurduğunu, birlik ve beraberlik içinde iradelerine sahip çıktığını belirtti. Ilıcalı, terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen’e, hemşehrileri demeye utandığına da ayrıca dikkat çekti.
Ilıcalı ayrıca, olayların başından itibaren devletin yanında önemli faaliyetler gerçekleştiren Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’na, 9.Kolordu Komutanı Kor General Şeref Öngay’a, Jandarma Bölge Komutanı Tüm General Ali Lapanta’ya, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik’e ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’ e de teşekkürlerini sundu.
Asker demediği bir avuç hain, teröristin, vatandaşın vergileriyle alınmış top, tüfekle Meclis’i vurduğunu anımsatan Ilıcalı, şunları kaydetti: "Azılı teröristin, düşmanın yapamayacağını yaptılar. Düşmanın yapmayacağını yaptılar, Allah’tan bulsunlar. Bu darbeciler, en ağır cezayla cezalandırılmalı. İdam cezası mutlak suretle gündeme gelecektir. Savaş hali olsa, savaşa girsek, 3. Dünya Savaşı çıksa Meclise bomba atarlar mı? Anormal bir hainlik var. Şiddetli hainlik olduğu için bunun altında destek, şer odak var. Muazzam, planlı şekilde gerçekleşmiş. Bu terör örgütünün başı Fetullah Gülen getirilip, en ağır cezayla cezalandırılmalı. 15 Temmuz, kara leke olarak geçti. Ama birçok kazanım oldu. Bizi küçümseyen, ileri demokrasi konusunda eleştiren ülkeler, Türkiye halkının, demokrasiye, seçtiği cumhurbaşkanına, milletvekillerine, hükümetine nasıl sahip çıktığını gördüler."