Memur Sen Erzurum İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda hain darbe girişimi lanetlendi. 15 Temmuz’dan itibaren meydanları boş bırakmayan tüm sendika temsilcileri ve üyelerine ise Milli Mücadele Nöbet Beraat Belgesi verildi.
Özel bir restoranda gerçekleşen toplantıya Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, Memur Sen’e bağlı alt sendika kolları, sendika üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplantının ilk konuşmasını Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman yaptı. Başkan Duman, Türk Milleti’nin Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuz’da da yurt savunmasını en iyi şekilde yaptığını kaydetti. Erzurum’da darbe girişimin olduğunu duyar duymaz tüm alt sendika kolları ve üyeleri ile meydanlara akın ettiklerine dikkat çeken Duman, “Ülkemiz büyük bir demokrasi sınavından alnını akıyla çıkmış, bu sınav sonrası birlik ve beraberliğimiz bir kez daha tescillenmiş, başta askeri darbe girişiminin öncüsü FETÖ olmak üzere bütün hainlere, işbirlikçilerine, uzantılarına ve destecilerine milletimiz unutamayacağı bir ders vermiştir. Meydanlardaki demokrasi nöbetimiz dün itibarıyla sona erse de, gönül dünyamızdaki, işimizdeki, evimizdeki nöbetlerimiz devam etmektedir. Milletimiz bundan sonra daha uyanık, daha dikkatli, daha duyarlı olacaktır. Bu süreçte canını vererek ülkemize ve demokrasimize sahip çıkan, gazi olup ülkemize ve demokrasimize sahip çıkan, günlerdir meydanlarda yatıp kalkıp ülkemize ve demokrasimize sahip çıkan milletimizin her ferdine şükran ve minnetlerimizi sunuyorum. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralanan gazilerimize acil şifalar, milletimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ”dedi.
ÇANAKKALE RUHUNU 15 TEMMUZ’DA TEKRAR YAŞADIK
Fetullahçı Terör Örgütü’nün hizmet ve himmet oyunu ile milleti sömürdüğünü aktaran Duman, “Aşağılık hainler, FETÖ’nün alçakları 15 Temmuz gecesi Türkiye’yi kaosa, karanlığa sürüklemek için düğmeye bastı. Soysuzlar, şeytanı bile hayrete düşürecek bir kahpelikle milletin üzerine mermi yağdırdılar. Gözü dönmüş hainler, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza pusu kurarak milletin ve mazlum milletlerin umudunu söndürmeye kalkıştılar. Bu hain oluşumun ülkemizde 40 yıldır süregelen yapılanması, bölgemizde emelleri olan emperyalist ülkelerin çıkarları ile bağdaşmış ve küresel sistem çerçevesinde ülkemiz ve milletimiz üzerindeki kirli oyunlarını devreye sokmuşlardır. Ancak milletimiz bu hainlere fırsat vermedi. Çanakkale ruhunun bir benzerini 15 Temmuz gecesi yaşadık. Yüce milletimizin yüksek cesareti ve fedakârlığı hain FETÖ teröristleri ve dış destekçilerinin heveslerini kursaklarında bıraktı. Yurdun dört bir yanında meydanlarda vatan evlatlarının 7 düvele korku salan direnişi emimim ki destansı bir şekilde gelecek nesillere aktarılacak. Hain FETÖ teröristleri ve dış destekçilerinin heveslerini kursaklarında bıraktık. 15 Temmuz gecesi gökyüzüne jetlerin çirkin seslerinin hakim olacağını sanan soysuzlar, şehadete koşan vatan evlatlarının Allah’u ekber nidalarıyla bozguna uğradılar. Bu millet, liderinin öncülüğünde tarih yazmaya devam ediyor. Bu ihaneti ve bu ihanete karşı verilen tarihin en şanlı direnişini, ikinci istiklal mücadelesini unutmayacağız, unutturmayacağız. Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu Memur-Sen olarak bizler ‘Meydanlar da bizim Vatan da Bizim’ diyerek en şerefsiz darbe sürecinin ilk anından itibaren milletimizin mücadelesine ortak olduk, darbeye ve cuntaya karşı en şerefli direnişi 79 milyon ile birlikte onurumuzla verdik. Milletimiz vatanına olan aşkını canını ortaya koyarak gösterdi. Milletimiz, bu ihanet şebekesi ve arkasındaki şer güçleri mağlup etti. Bu hain kalkışmaya karşı kenetlenen bir Türkiye tablosu yaşadık. Böyle bir şerden Yüce Rabbim milletimiz için büyük hayırlar yarattı. Şanlı tarihimizin ikinci istiklal mücadelesini unutmamalı ve unutturmamalıyız. Çünkü şer odakları dün olduğu gibi yarın da olmaya devam edecek, ülkemiz ve milletimiz üzerinde alçakça planlarını uygulamaya çalışacaklardır. İşte bu şanlı direnişimizi hatırladıkça ve hatırlattıkça kimse bir daha asla bu tür girişimlere başvuramayacaklardır. Artık Türkiye, kenetlenmiş milletiyle dünden daha güçlüdür.” diye konuştu.
TÜM SENDİKA TEMSİLCİLERİMİZE TEŞEKKÜRLER
Darbe girişimine karşı ilk ve en büyük tepkinin Erzurum’dan başlatıldığını belirten Duman, “Milletin iktidarına yönelik hain planların nicelerine bugüne kadar hep birlikte göğüs gerdik. 27 Nisan muhtırası, gezi olayları, 17-25 Aralık Hukuk Darbesi girişimi ve FETÖ darbe girişimi. Bu millet darbelere, ihanet senaryolarına direndikçe, egemenlik mücadelemizin, 2023, 2071 hedeflerimizin karşısına dikilen dâhili ve harici düşmanların hainlikleri de deşifre oldu. Allah’a hamdolsun. Bu ihanet şebekesi ve arkasındaki şer güçler mağlup oldu. Bu hain kalkışmaya karşı kenetlenen bir Türkiye tablosu yaşıyoruz. Böyle bir şerden Yüce Rabbim milletimiz için büyük hayırlar yarattı. Artık Türkiye, kenetlenmiş milletiyle dünden daha güçlüdür. Allah her zaman birliğimizi güçlendirsin. Düşmanlara, hainlere fırsat vermesin. Erzurum’da halkımız darbeye karşı sessiz kalmadı. Bizde Memur Sen Ailesi olarak oturduğumuz yerde durmadık. Hemen sokaklara akın ettik. Tüm üyelerimizi, sendika temsilcilerimizi meydanlara çıkmaları için gerekli görüşmelerde bulunduk. Ve sonuç olarak darbe girişimini püskürttük. Allah bu vatana, bu millete zeval vermesin. Askerde bizim, poliste. Hain olmadıkça her vatan evladını bağrımıza basmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmanın ardından toplantıya katılan tüm davetlilere Milli Mücadele Nöbet Beraat Belgesi verildi.