Narman’da İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası İlçede çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Burhanettin Eser Kültür merkezi konferans salonun da gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Murat Eren, Belediye Başkanı, İlçe Müftüsü, İlçe Emniyet Amiri ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Müftüsü Yusuf Kars, açılış konuşması yaptı. Konuşmasın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2016 Yılı Kutlu Doğum Sinevizyonu sergilendi. Narman İmam Hatip Orta Okulu Öğrencilerinin hazırlamış oldukları Arapça ve Türkçe Şiir okumalarıyla program devam etti. Program 04-06 yaş grubu öğrencilerin şiir ve Kur’an sunumları büyük alkış aldı.
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Altun tarafından hazırlanan Konferans sunumu yapıldıktan sonra Narman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Program İl Müftülüğü tarafından il genelinde yapılan yarışmalarda şiir ve kompozisyon dalında alanında İl üçüncüsü olan öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinden sonra kutlu doğum yemeği ile sona erdi.