Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği, Cumhuriyet’in 93. yıl dönümü vesilesiyle “15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Cumhuriyet Yürüyüşü” tertip etti. Nenehatun Milli Parkı’nda yeni yapılan yürüyüş yollarında gerçekleşen organizasyona 7’den 70’e onlarca vatandaş katıldı.
Hem Nenehatun Milli Parkı’nda yeni yapılan yürüyüş yollarını tanımak hem Cumhuriyet Bayramı’nda şehitleri anmak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyleyen ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, bu yürüyüşü geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş yaptığı açıklamada “Erzurum için yeni bir cazibe merkezi ve sosyal alan olan Nenehatun Milli Parkı’nda yapılan çalışmaları birkaç gün evvel gezip görmüştük. Topdağı’nın etrafını dolaşan yaklaşık 5 km.’lik yürüyüş yolu, sağlık için yürüyüş yapanlar için harika bir alternatif olmuş. Bu yürüyüş yolunun Erzurumluya ve tabyaları gezmeye gelen ziyaretçilere daha iyi tanıtılması, tarihin bizzat göbeğinde, tabyaların ve şehit mezarlarının arasında yürüyüş yaparak şehitlerin anılmasını sağlama amacıyla böyle bir organizasyon düzenledik. Bu sene ilkini gerçekleştirdik, inşallah bundan böyle bu anlamlı yürüyüş gelenekselleşecek. Yürüyüş yollarında bulunan seyir teraslarında Erzurum’un dört bir yanı izlenebilir, bu teraslarda tarih yolculuğuna çıkılabilir. Çünkü Topdağı Osmanlı-Rus Savaşları’nda çok önemli bir yer tutmaktadır. 15 Temmuz şehitlerinin ve atalarımızın aziz ruhlarına Fatihalarımızı okuyarak Cumhuriyet Bayramı’mızı Nenehatun Milli Parkı’nda kutladık. Yürüyüşümüze sabahın erken saatleri olmasına rağmen her yaş grubundan çok sayıda dadaş katıldı.” şeklinde konuştu.
Yürüyüşe katılan Erzurum Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt ve Hınıs-Karaçoban Kültür Derneği Başkanı Ümit Güvercin böyle anlamlı bir organizasyonda bulunmaktan gurur duyduklarını, tarihin bağrında yürüyüş yapmanın insanı çok farklı manevi iklimlere sürüklediğini belirterek organizasyona öncülük eden ŞEHİRDER’e teşekkür ettiler.