Oltu Anadolu Lisesi, 2016-2017 eğitim öğretim yılına hazırladığı “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi Anma” programı ile başladı.
Okulun konferans salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Sunumunu okul öğretmenlerinden Hakan Yeşilyurt’un üstlendiği program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam ederken günün anlam ve önemine belirten konuşmayı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Salim Eser yaptı.
Konuşmasında “Bu devlet kolay kurulmadı” diyen Eser, “Halkın olan, cumhuriyetle yönetilen, herkesin eşit olduğu, herkesin devlet hizmetlerinden eşit faydalandığı bir devlet kurduk. Vatan, bayrak, ezan sevgisiyle yetiştirildik. Vatan sevgisi aynı zamanda imanımızdandı. Bunu tarihimiz boyunca ortak ve kutsal bir değer olarak hep taşıdık. 15 Temmuz’da gerçekleştirilen bu hain darbe teşebbüsü Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyeti’ni sömürgeci batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlıyordu. Bu hain darbe teşebbüsü sadece devlete değil, bizim irademize de yapılmıştır. Bu alçak girişim milletimizin kahramanca savunmasıyla püskürtüldü. Milletimiz hem devletini hem de demokrasisini korumayı bir görev bildi” Şeklinde konuştu.
“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi Anma” programında konuşan Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin ise “15 Temmuz 2016 Cuma günü FETÖ terör örgütünün ülkemizde anayasal düzeni askıya almak, ülkemizde kaosa, iç savaşa hatta işgal ve bölünmeye sürükleyecek girişimi yüce Türk Milleti tarafından boşa çıkarılmıştır” dedi.
“Milletimiz ve onun asil evlatları, devletine, geleceğine ve demokrasisine sahip çıkmıştır.” Diyen Kaymakam Zengin, “Şüphesiz diğer darbe girişimlerinden farklı olan bu sinsi teşebbüsün akamete uğratılmasında kahraman milletimizle birlikte polisimiz ve vatansever askerimizin de emeği büyüktür. 15 Temmuz silahlı darbe girişimini bozguna uğratan, günlerce sokakları, meydanları boş bırakmayarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkma kararlılığını ortaya koyan, ülkemizi darbecilere teslim etmeyen, yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sevgili gençler bu darbe girişiminde 62’si polis, 179’u sivil, 5’i asker olmak üzere 246 şehidimiz var. Rabbim onları merhametiyle kuşatsın. Gazilerimize de Yüce Allah’tan şifalar temenni ediyorum. Bu hain darbe girişiminde milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koyarak, işgal harekatına geçit vermemiştir. Sevgili gençler, şimdi çalışma zamanı. Çok çalışacağız ve Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız. Bununla kalmayıp 2053 ve 2071 vizyonlarını gerçekleştireceğiz. Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri haline gelen savunma sanayinde dışa bağımlılığı tamamen ortadan kaldıran, büyük proje ve yatırımları kesintisiz hayata geçiren bir Türkiye’nin önünde kimse duramaz. Bunu bildikleri için her fırsatta önümüzü kesmeye, ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Milletimiz müsterih olsun. Türkiye Cumhuriyeti, terör örgütleri vasıtasıyla önün kurulan tuzakları birer birer bozarak yoluna devam edecek, üstesinden geldiği her saldırıdan zayıflayarak değil güçlenerek çıkacaktır. Bugünkü Türkiye, 15 Temmuz akşamındaki Türkiye’den daha güçlüdür. Çünkü hastalık teşhis edilip yaraya neşter vurulmuştur. Allah’ın izniyle yarınki Türkiye, bugünkü Türkiye’den daha güçlü olacaktır.” Diye konuştu.
15 Temmuz’u yeniden yaşadılar
Öğrenciler tarafından okunan şiir ve yine öğrencilerce hazırlanan ‘İstikbalin Dilinden İstiklal Marşı’ konulu video gösteriminin ardından ‘15 Temmuz Şehitler ve Gaziler’ orotoryusu sahnelendi. Programı izleyen davetliler zaman zaman hüzünlenirken, adeta 15 Temmuz gecesini yeniden yaşadılar.
Büyük beğeni toplayan programa İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin’in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.