Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yıldönümü münasebetiyle Oltu’da tören düzenlendi.
Oltu Hükümet konağı önünde toplanan protokol saat 08:45’de Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Oltu Belediyesi çelenklerinin Atatürk Anıtına sunumu yapıldı.
Çelek töreninin ardından saat 09:05’de Ti işaretiyle iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirildi.
Hükümet meydanındaki törenin ardından etkinliklerin Oltu Ortaokulu salonunda devam etti.
Oltu Ortaokulunun düzenlediği programda günün anlam ve önemine belirten konuşmayı yapan Oltu Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Musa Mercan yaptı. Mercan, “Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyeti anlamak Cumhuriyetin değerlerini her koşulda korumak Atatürkçü düşünceyi benimsemek Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır”dedi.
Daha sonra Oltu Ortaokulu öğrencileri şiirler okudular. Atatürk’ün yaşamını anlatan kısa film gösterisinin ardından Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78.yıldönümü ilçe de düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Oltu Kaymakamı M.Gökhan Zengin, Garnizon komutanı Piyade Yarbay İlhan Zengin ve İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kuruçay verdi.
Program Atatürk’ün sevdiği türkülerin Okul korosu tarafından seslendirilmesi ile sona erdi.