Erzurum’da sağlıklı yaşam kapsamında öğrencilere 5 ton organik süt ve bin 207 adet bisiklet dağıtımı yapıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere ücretsiz 5 ton organik süt dağıtımı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar kurulan stantta öğrencilere ve vatandaşlara organik süt dağıttı. Çocuklara sütün önemi anlatıldığı dağıtımda, her gün 2 bardak süt içmeleri tavsiye edildi.
ÖNCE SÜT SONRA BİSİKLET DAĞITILDI
Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında, Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce de bin 207 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.
Yakutiye kent meydanındaki bisiklet dağıtım törenine Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Uçar, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Uçar, obezite sorununa dikkat çekti. Amaçlarının çocuklara bisikleti teşvik etmek olduğunu söyleyen Uçar, “Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde, obezitenin çok daha az görüldüğü ve yaşam kalitesinin yüksek olduğunu görüyoruz” dedi.
Toplamda bin 207 bisiklet dağıtıldığını ifade eden Mahmut Uçar, “Sağlıklık nesiller yetiştirmek adına öğrencilerimize bisiklet desteği sağlamaktayız. Bu bağlamda 2016 yılında 825, 2016 yılının Nisan ayı içerisinde 947 bisiklet dağıtımı gerçekleştirdik. Bugün de 1207 bisikleti öğrencilerimizle buluşturuyoruz” diye konuştu.
Kent merkezi ve ilçelerdeki öğrenciler için getirilen bisikletler törenin ardından ilgili okul müdürlerine teslim edildi.