Erzurum Özel Bilge Anadolu Lisesi, Türkiye’ye örnek olabilecek bir uygulamaya imza attı. Öğrencilerine milli bilinç aşılamayı kendine misyon edinen Özel Bilge Anadolu Lisesi,15 Temmuz hain darbe girişiminde canlarını bu vatanın baki kalabilmesi için feda eden 246 şehidin anısına, bir şeref defteri tanzim ederek 28 Ekim-30 Ekim tarihleri arasında Erzurum halkının duygularını yazabilmesi için Forum AVM’de imzaya açtı.
Erzurum da ses getiren uygulamaya, bürokrasinin her kesiminden ilgi vardı. Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da duygularını yazarak destek verdiği bu uygulamaya, büyükşehir belediyesi ile sivil toplum kuruluşları da katkıda bulundu. Milli birlik ve beraberliğimize kasteden şer odaklarının oyunlarını, canları pahasına bertaraf eden aziz şehitleri bu fedakarlığını, unutmamak ve unutturmamak adına girişilen bu uygulamaya Erzurum halkının gösterdiği teveccüh ise vatanımızın emin ellerde olduğunun kanıtı gibiydi.
Şeref defterinin tasnif edilmesinden sonra çoğaltılarak 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine gönderileceğini belirten Özel Bilge Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü Abdullah Samancı, eğitimin olmazsa olmazı olan ve Bilge Anadolu Lisesi’nin en az eğitim kadar önem verdiği milli şuur oluşturma gayretlerini daim olacağını belirtti.
’Vatan sevgisi imandandır.’ görüşünün her Türk vatandaşının temel felsefesi olması gerektiğini vurgulayan kurum yetkilileri, benzer uygulamaların süreceğini belirttiler. Bilge Koleji öğrencileri de bu anlamlı uygulamada yer almanın heyecanı içinde üç gün boyunca nöbetleşe olarak şeref defterinin tanzimine yardımcı oldular.