Palandöken Belediyesi, ilçeye adeta nefes aldıracak bir projeye daha imzasını attı. Belediye, Erzurum Valiliği hizmet binasının bulunduğu kavşak üzerinden Köşk’ü de içine almak suretiyle Yenişehir Altyol’a açılacak yepyeni bir caddeyi hizmete sunmaya hazırlanıyor.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, uzun zamandır üzerinde çalıştığı o projeyi hayata geçiriyor. Yeni Valilik hizmet binasının bulunduğu noktadan Köşk Mahallesi’ni de içerisine alarak Yenişehir Altyol’a bağlayacak olan yeni cadde için düğmeye basan Başkan Bulutlar, söz konusu projeyle bölgedeki trafik yükünü önemli ölçüde azaltmakla kalmayacak, ilçeye nefes de aldıracak. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken ilçesinin, trafik akışı ve yoğunluğu itibariyle Erzurum’un en hareketli yerleşim merkezi olduğuna dikkati çekerek, hayata geçirecekleri yeni bağlantı yolu projesiyle bölgedeki bu yoğunluğu hissedilebilir düzeyde azaltacaklarını dile getirdi. Yeni bağlantı yolunun genişliğinin 15, uzunluğunun ise 685 metre olacağını açıklayan Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, bağlantı yolu için ayrıca 250 metre uzunluğunda ve 5,5 metre yüksekliğinde istinat duvarı yapıldığını belirtti.
BULUTLAR, BU CADDE İLÇEYE NEFES ALDIRACAK
Başkan Bulutlar, Palandöken’e nefes aldıracak olan yeni caddenin güzergahıyla ilgili olarak bilgiler de verdi. Bulutlar, yeni caddenin Erzurum Valiliği hizmet binasının bulunduğu Kavşaktan, Köşk Mahallesi’ni de içerisine almak suretiyle Yenişehir Altyol’a ulaşımı mümkün hale getireceğini söyleyerek, "Bu güzergah üzerinde oluşturduğumuz yeni cadde ile ilerleyen günlerde yapılacak olan çevre düzenlemesi ve estetik ışıklandırma çalışmaları ile ilçemize açılan yeni bir pencere olacak. Gidiş ve dönüş istikametli olarak planlanan bu yol sayesinde hem E-80 Karayolu üzerinden Yenişehir’e akan trafik rahatlayacak, hem de Yenişehir Altyol’daki araç yoğunlaşmasının önüne geçilecek" diye konuştu.
YOL İÇİN YUNUS EMRE MAHALLESİN’DE BİNALARI YIKTI
Bulutlar, daha önce de Yunus Emre Mahallesin de kör nokta diyebileceğimiz yol üzerinden Erzurum’un yeni sembollerin den olan Atlama Kulelerinin görecek şekilde bir bağlantı yolu açtıklarını hatırlatarak, o yol için de güzergâh üzerinde bulunan 3 adet binada bulunan toplam 11 daireyi kamulaştırdıklarını ve 1 milyon 500 bin lira da kamulaştırma bedeli ödediklerini hatırlattı. Bulutlar, söz konusu cadde ve yol sayesinde her gün on binlerce aracın giriş-çıkış yaptığı Palandöken ilçesinin çok yönlü ve çok daha hızlı ulaşım alternatiflerine kavuşmuş olacağını sözlerine ekledi.