Erzurum Amatör Küme 2015-2016 Futbol Sezonu 1. Küme U19 Ligi şampiyonu Palandöken Belediyespor oldu. U19 ligini şampiyon bitiren Palandöken Belediyespor Futbol Takımı oynadığı Play Ofta maçında Oltu Sporu 1-0 mağlup ederek finalde Yakutiye belediye Sporu 2-1 yenerek Türkiye Finallerin de Erzurum’u temsil etmek hakkı elde etti.
Palandöken Belediyespor U19 Futbol Takımı’nı şampiyonluk kupasını verip ilk kutlayan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Gençlerimize bizlere şampiyonluk sevincini yaşattıkları için tek tek kutluyorum. Sezon boyunca disiplinli ve azimli çalışmalarının ödülünü şampiyon olarak aldılar. İleride bu gençlerimizi Milli Takımda yada kulüplerin A takımda futbol oynarken görmek istiyoruz. Şampiyonlukta emeği bulunan başta antrenörümüz olmak üzere, futbolcularımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Şampiyon takımın teknik sorumlusu Abdusselam Gökcan ve Sedi Deniz ise yaptığı açıklamada, “Öncelikle Palandöken’e bu şampiyonluğu yaşatan futbolcularımı tebrik ediyorum. Şampiyon olan takımımızdaki futbolcularımızın hepsi gerek futbol anlamında gerekse karakter anlamında birbirinden değerli gençlerdir. Şampiyonluktaki başarının sırrı ise futbolcularımın uzun zamandır birlikte futbol oynuyor olmalarıdır. Bu gençler gelecekte milli takımın iskeletini oluşturacak futbolculardır. Birlikte güzel bir sezon geçirdiğimiz futbolcularıma bizlere şampiyonluk coşkusunu yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca şampiyonlukta emeği geçen ve bizlere desteklerini esirgemeyen başta Palandöken Belediye Başkanımız Orhan Bulutlara, yönetim kurulumuza ve bizleri hiç yalnız bırakmayan taraftarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.