Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof.Dr.Alpaslan Ceylan İzmir’in işgalden kurtuluş gününü kutlayarak istiklal savaşı kahramanlarımızı şükranla andı.
Prof. Dr. Ceylan, yaptığı açıklamada; “Aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bütün vatan sathında başlattığı kurtuluş mücadelesi yolculuğu, 9 Eylül 1922’de İzmir’in işgalden kurtarılmasıyla sona ermiştir.
“Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” komutu ile harekete geçen kahraman ordularımız, İzmir’e girerek bağımsızlık yolundaki büyük bir engeli daha aşmışlar ve vatanımızı işgalden arındırmışlardır.
Bu nedenle, 9 Eylül tarihi sadece güzel İzmir’in kurtuluşa erdiği bir gün değil, aynı zamanda tüm vatanın esenliğe kavuştuğu son derece anlamlı ve önemli bir gündür.
Zira, İzmir’in kurtuluşu, tarihten silinmek istenen aziz milletimizin bütün dünyaya ebediyen var olacağı mesajını vermiş, bağımsız Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşuna giden yolun da habercisi olmuştur.
Bu vesileyle, İzmir’i işgalden kurtararak vatanımızın kurtuluşu için yüreğini, canını, kanını ortaya koyan İstiklal Savaşı kahramanlarımızın her birini rahmet ve şükranla anıyorum." ifadelerini kullandı.