Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Ramazan bayramı dolayısıyla bir tebrik mesajı yayınladı.
Prof. Dr. Koçak, mesajında şunları kaydetti; “Günlerin en mübareği olan Kadir Gecesini idrak etmenin derin sürurunu yaşamakla birlikte, hepimizi ortak manevi ruhuyla kaynaştıran ve eşsiz iklimiyle tatlı bir heyecan uyandıran ramazan ayının sonuna gelmiş bulunuyoruz.
Bu yıl gerek ülkemizde, gerekse dünyanın çeşitli coğrafyalarında meydana gelen elim olaylardan dolayı biraz buruk olarak karşıladığımız Ramazan Bayramı, esasen ortak sevinç ve manevi coşkuların yaşandığı, bizleri birbirimize yakınlaştırıp birleştiren, dostluk ve kardeşlik bağlarımızı pekiştirip, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendiren bir zaman dilimidir. Yardımlaşmanın, dayanışmanın ve paylaşmanın öne çıktığı bu günler, manevi değerlerle toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, sevgi, saygı, dostluk, barış ve esenlik gibi değerlerin yoğun bir şekilde hissedildiği kutsal günlerdir.
Bayramın getirdiği bu değerler eşliğinde, herkesin yakınlarıyla birlikte, huzur ve güven içinde güzel bir bayram geçirmesini niyaz ediyor, din ve vatan uğruna canlarını feda etmiş olan aziz şehitlerimize rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.”