Erzurum Sağlık Gençlikspor Kulübü, taekwondoda başarıya doymak bilmiyor. Antrenör Kemal Yıldıran’ın öğrencisi Ahmet Vefa Bumin, Türkiye üçüncüsü oldu. Başarılı sporcuyu kutlayan HGSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Başarılı sporunuzun yanında master yapın, akademik çalışmaları ihmal etmeyin” dedi.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Türkiye üçüncüsü taekwondocusu Ahmet Vefa Bumin’i tebrik etti.
Erzurum Sağlık Gençlik Spor Kulübü sporcusu Ahmet Vefa Bumin, 29 Mayıs, 4 Haziran 2016 tarihlerinde Marmaris’te yapılan Yıldızlar Taekwondo Türkiye Şampiyonası’nda 53 kiloda Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Antrenör Kemal Yıldıran yönetimindeki Sağlık Gençlikspor taekwondo başarıya doymazken, Ahmet Vefa Bumin, kulübe bir madalya daha kazandırmanın gururunu yaşadı. Aynı zamanda İMBK İnönü Ortaokulu öğrencisi olan yıldız taekwondocu elde ettiği zaferin ardından Yıldızlar Milli Takım Seçmelerine katılmaya hak kazandı. Antrenör Yıldıran’ın sporcusu Ağustos ayında yapılacak Minikler Taekwondo Türkiye Şampiyonası’nda da Erzurum’u ve Sağlık Gençlispor’u temsil edecek.
TAŞKESENLİGİL’DEN AKADEMİK ÇAĞRI
Yıldız sporcu Ahmet Vefa Bumin’i ödüllendiren Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, antrenör Kemal Yıldıran ve sporcusunu kutladı. Erzurumlu başarılı sporculara seslenen Taşkesenligil, “Hep antrenör olmayı düşünmeyin, aynı zamanda master yapın, akademik çalışmalara yönlenin ve kendinizi bu yönde de geliştirin” çağrısı yaptı.
Ahmet Vefa Bumin’in yetenekli ve çalışkan bir sporcu olduğuna işaret eden Erzurum GHSİM Müdürü Taşkesenligil, yıldız sporcuya bundan sonraki spor yaşantısında ve eğitim hayatında başarılar diledi.
YILDIRAN: AHMET VEFA’NIN YOLU AÇIK
Kendilerine destek veren Başta Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Sağlık Gençlikspor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Bilgehan Erkut ile GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenlgil’e teşekkür eden Antrenör Kemal Yıldıran, “Ahmet Vefa Bumin, çok yetenekli bir sporcumuz, kendisinin Milli takım seçmelerini de kazanarak, Türkiye’yi yıldızlarda Avrupa şampiyonasında temsil edeceğine inanıyorum” diye konuştu.
Ziyaret esnasında Antrenör Kemal Yıldıran da, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’e taekwondo rozeti takdim ederek, “İnanıyorum ki, bu hediyemizi yakanızda hep taşıyacaksınız” dedi.