Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, il genelinde yapılan cenaze hizmetlerinde Erzurum’un Türkiye’nin örnek şehirleri arasında yer aldığını ifade etti.
Başkan Sekmen, belediyeciliğin doğumdan ölüme kadar insan yaşamının bütün evrelerini kapsadığını bildirdi. Sekmen, şunları kaydetti: “Erzurum’da gerçekleştirdiğimiz ve bütün işlemlerin ücretsiz olarak yapıldığı cenaze hizmetlerinde ülkemizde örnek alınan bir şehir haline geldik. ‘Belediyecilik doğumdan ölüme kadar hayatın içinde yer almaktır’ şiarından hareket ederek peyzaj, düzenleme, defin, yıkama gibi cenaze hizmetlerinde Destek Hizmetleri Daire Başkanlığımızın yönetiminde farklı bir sistem geliştirdik. Şuan bünyemizde bulunan hocalarımız, cenaze araçlarımız ve bütün ekibimizle birlikte halkımızın da büyük beğenisine mazhar olan cenaze hizmetlerine farklı bir perspektif kazandırdık. Erzurum’daki mezarlıklarımızda hocalarımız tarafından her gün bir hatim okunmaktadır. Her taziye evine bay ve bayan görevli hocalarımız giderek Kur’an-ı Kerim ve dualar okumakta, mevta adına dikilen fidanın beratını aileye teslim etmektedir.”
“HİZMETLERİN EN İYİSİNİ YAPMANIN GAYRETİNDEYİZ”
Başkan Sekmen, belediye hizmetlerindeki mükemmeliyetçiliğe dikkati çekerek, “Her zaman hizmetlerin en iyisini yapmanın gayretindeyiz” dedi. Sekmen, şöyle devam etti: “İl içi ve il dışı cenaze nakil işlemlerimiz ücretsiz olarak yapılmaktadır. Cenaze nakillerini havayolunu kullanarak da gerçekleştiriyoruz. Dini gün ve gecelerle cenaze definlerinin olduğu günlerde vatandaşlarımıza ikramlarda bulunuyoruz. İnşaatı süren idari binamız tamamlanmak üzere… Faaliyete geçecek idari binamızla birlikte gasilhane 4’e, morg sayısı da 11’e ulaşacak. Şuan mezarlık çevresindeki duvarların yapım ve onarımı sürüyor. ‘Her mevta için bir fidan’ projesi kapsamında oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimleri sürüyor. Alan içerisinde 22-26 kutur ebadında 18-20 yaşlarında 1650 ağaç dikimi başladı, burada mesire alanı oluşturacağız. Buraya kamelya, çocuk oyun alanı ve mescit yapacağız. Yaz mevsimi nedeniyle çimleri biçilen ve yabani otları alınan mezarlıkların çevresinde peyzaj çalışması yapıyoruz. Yine bu hizmetlerin yanında camilerimizin musalla taşı ve dekoratif sundurmalarını yeniden düzenliyoruz. Görüldüğü gibi diğer çalışmalarda olduğu gibi cenaze hizmetlerinde de Türkiye’nin örnek şehriyiz.”