Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un her alanda kalkınıp gelişeceğini söyledi. Başkan Sekmen, Mahallebaşı semtinde bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESMEK Mahallebaşı Eğitim Merkezi ve Spor Salonu’nun açılışını yaptı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Selami Keskin, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, kurum yöneticileri ve vatandaşların katıldığı açılışta, ESMEK’lerin şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına olan katkıları anlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizlere göstermiş olduğu hedef doğrultusunda her ilçede her mahallede hatta taşrada ESMEK Kurslarını bir bir hayata geçiriyoruz. ESMEK Kurslarımız sanata, kültüre, spora ev sahipliği yapıyor. Açılışını yaptığımız kurslarımız el sanatlarından tezhibe, spordan diğer sanat dallarına kadar hepsini kapsamaktadır. Türkiye birincisi halk oyunları ekibimiz Mahallebaşı ESMEK’te yetişti. Yine bugün açılışını yaptığımız spor salonumuzdan da Dünya üçüncüsü, Türkiye ikincisi güreşçilerimiz yetişti. Genç kızlarımız da burada el sanatlarının bütün türlerini öğrenmek, kendilerini geliştirerek hayata daha pozitif bakma adına çalışmalarını yürütmektedirler. Burası aynı zamanda Mahallebaşı semtimizin bir yetişkinler üniversitesi statüsünde sanat merkezi haline gelmiştir” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, “Burası genç kızlarımıza, hanımlarımıza, gençlerimize hizmet veren meslek edindirme kurumudur. Uzun zamandır bu ve buna benzer kurslarımızı açmak için bir gayret içerisindeyiz ve şuanda burada gördüğünüz bu kurum gibi 14 tane ESMEK birimimiz oluştu. Bütün ilçelerimizde en az birer tane, il merkezinde de en az 10 tane olmak üzere sayısını 30’lara yükseltmeyi düşünüyoruz. Ayrıca burada güreşçilerimiz için bir antrenman alanı oluşturduk. Bu da yetmedi mahallemizde başta genç kızlarımız ve hanımlarımız olmak üzere yine genç erkeklerimize de hitap edecek bir spor salonu oluşturduk. Haftanın yedi günü hizmet veren bu spor salonumuzdan Mahallebaşı sakinlerimiz istifade edebilirler. Büyükşehir Belediyesi olarak doğumdan ölüme kadar hayatın her alanına dokunuyoruz, dokunmaya gayret ediyoruz. İnşallah buradan yetişen gençlerimizin, hanımlarımızın, kızlarımızın meslek sahibi olduktan sonra işe girmeleri noktasında, onları işe yerleştirme noktasında da gayretlerimiz var” diye konuştu.
ERZURUM’DA HIZLI BİR DEĞİŞİM YAŞANIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un hızlı bir değişim sürecinde olduğunu ifade etti. Sekmen, şunları kaydetti: “İlimizin bütün mahallelerine, bütün ilçelerine hizmet götürmenin gayreti içerisindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığım zamanında bana, ‘Bu hizmetleri hep Batı’ya mı götüreceksiniz?’ dendiği zaman, ‘Doğu-Batı ayrımı mı var?’ diye sorduğumuzda, ‘Evet şehrin batısına hizmet yapılıyor, doğusu ihmal ediliyor’ deniyordu. Üzerinde bulunduğumuz cadde bizim dönemimizde yeniden alt yapısıyla, üst yapısıyla yapıldı ve burada da ESMEK kurslarımızın bir merkezini açıyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Şunu ifade edeyim ki; ne söz verdiysek hepsini dönemimizde bir bir yerine getireceğiz. Yakında karşımızdaki mahallemizde Veyis Efendi’de yapacağımız kentsel dönüşümün temel atma merasimi gerçekleştireceğiz. İnşallah burada lüks konutlar devreye girecek. Burada oturan insanlarımız bu evlerden istifade edecek hem ‘Benim de bir evim olsun, benim de bir konutum olsun, benim de bir dairem olsun’ diyen herkes Allah nasip ederse ev sahibi olacak. Burada orta halli konutlar, yine sağımızda ve solumuzda inşallah sosyal konutlar… Bu ayın 13’ünde de İstanbulkapı’da lüks konutların temelini atacağız. Şehrimizde özel müteahhitler, Büyükşehir Belediyemiz, TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut yapımını gerçekleştirecek. Şehrimizin her tarafını yenileyeceğiz.”
“ŞEHİR, DEĞİŞİMİ BÜTÜN HÜCRELERİNDE YAŞIYOR”
Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’un değişimi bütün hücrelerinde yaşadığını ifade etti. Sekmen, şöyle konuştu: “Şehrimizde inşallah bir yandan belediye hizmetleri, bir yandan sosyal, kültürel, sportif, sanatsal hizmetler, bir yandan konut hizmetleri, bir yandan da yatırım hizmetleri Allah nasip ederse devreye girecek. Yakında, ESMEK kurslarında yetişen kızlarımız, delikanlılarımız Allah nasip ederse eski Sümerbank’ın bulunduğu yerde işe başlayacaklar. Bunu buradan müjdeliyorum. Yakında 2. Organize Sanayi Bölgesi de tamamlanınca orada da fabrikalar bir bir devreye girmeye başlayacak. Bu kurslarımızda meslek edindirme kursu dediğimiz dikişten, nakıştan, el becerisinden ve birçok alanda inşallah yetişmiş elemanlar devreye girecek. İstiyoruz ki Erzurum her alanda kalkınsın, gelişsin, modern bir kent, modern bir şehir konumuna gelsin. Bunun arzusu ve gayreti içerisindeyiz. İşte Erzurumspor’umuz bu sene şampiyon oldu. İnşallah nice şampiyonluklar yaşayacağız.” Konuşmaların ardından Başkan Mehmet Sekmen ve beraberindekiler, kurdeleyi keserek Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESMEK Mahallebaşı Eğitim Merkezi ve Spor Salonu’nun açılışını yaptı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, açılışın ardından Pasinler ilçesinde temas ve incelemede bulundu. Başkan Sekmen, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ile birlikte ilçede yapılacak olan Canlı Hayvan Pazarı ve kentsel dönüşüm alanlarını gezdi. Sekmen, daha sonra ilçede yapılan parkın açılışını gerçekleştirdi.