Erzurum Şehir Tiyatrosu Kültür ve Turizm bakanlığı katkılarıyla sezonun son oyunu olan “Seyr-i Alem Erzurum” adlı oyunu 29 Nisan-10 Mayıs 2016 tarihlerinde Erzurum sağlık müdürlüğü salonunda sahneleyecek.
Yönetmenliğini Semih Yetimoğlu’nun yaptığı oyun orta oyun ve seyirlik oyunlarından örnekler sunacak.
Erzurum Şehir Tiyatrosu Kültür ve Turizm bakanlığı katkılarıyla sezonun son oyunu olan “Seyr-i Alem Erzurum” adlı oyunu 29 Nisan - 10 Mayıs 2016 tarihlerinde Erzurum sağlık müdürlüğü salonunda sahneleyecek.
Yönetmen Semih Yetimoğlu, yaptığı açıklamada, “Erzurum’un tarihi, sosyal, kültürel yapısını izlettirmek ve yaşatmak. Geleneksel Türk tiyatromuzdan örneklerle, edebiyatımız, orta oyun ve seyirlik oyunlarımızla kültürümüzü, bizi biz eden değerlerimizi, Türk kültür varlığını yüceltmek ve tanıtmak. Kaybolmaya yüz tutmuş gelenek, örf, adet ve ananelerimizi gençliğimize, insanlarımıza aktarmaktır amacımız. “Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür; Cumhuriyet, zengin Türk millî kültürünün üzerine kurulmuştur” hedefimiz kendi insanımıza barımızı, türkümüzü, seyirlik oyunlarımızın doğru anlatımını sunmak ve tüm dünyaya iletişim kanalları ile izlettirerek veya turnelerle ülke tanıtımına katkıda bulunmak.
Türk Kültür varlığımız gün geçtikçe dejenere edilmektedir. Kültür varlığımızı korumak, iyi ve doğru anlatımını sağlamak, yeni yetişen gençliğimize kendi değerlerimizi vurgulamak. Büyüğe saygıyı, küçüğe sevgiyi, bayrağın önemi, vatanın değeri, üretkenliği, ortak paydaşları, yetimin hakkını, ahlaklı olmayı, fazileti, liyakatı anlatabilmek.
Sahnelediğimiz oyunlarda Türk toplumunun yurt ve güzellik sevgisini, dil ve kültürünü yüceltmek, Türk tiyatrosunun yurt içinde gelişimine katkıda bulunmak, Türkçeyi en güzel şekilde seslendirmek, Türk kültürünü besleyerek, temel değerler üzerinde doğru yargılara varmasını sağlamak, sanat ve estetik duygusunu geliştirmek hedefimiz.
Tiyatro sanatı toplumsal duyarlılığı artırmayı, kişiler arası iletişimin ve birey-toplum ilişkisinin anahtarlarını ortaya koymayı, yanlışları göstermeyi, doğruları desteklemeyi, ve en önemlisi tüm farklılıklara rağmen, karşılıklı sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, üretmeyi, kendini başkasının yerine koyarak düşünme kültürünün geliştirmektir hedefimiz” diye konuştu.
Yönetmenliğini Semih Yetimoğlu’nun yaptığı oyunda Sahne amiri Ercan Seval, Teknik Feridun Korukçu, Müzik Abdullah Darı ve Kostüm Ahmet Ayık imzalı olacak