Yakutiye Gençlik Merkezi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında sokakta çalışan çocuklar, sokaklardan kurtarıldı. Mendil satıp, ayakkabı boyayarak sokakta çalışan çocuklar, projenin katkısıyla artık buz pateni yapıp, TEOG sınavına hazırlanıyor.
Gençlik liderleri Maksutefendi Mahallesi’nin çocuklarını kanatlarının altına aldı. Sokaklarda mendil satmaktan kurtarılan çocuklar, buz pateni yapmayı öğrenmenin yanında TEOG’a hazırlanıyorlar. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi eğitim ve gönüllülüğün bir arada olduğu güzel bir etkinliği imza atarak takdir topladı. Kentin dezavantajlı mahallelerinden birisi olan Maksutefendi Mahallesi’nde yaşayan 15 kişilik öğrenci grubu ile gençlik liderleri öncülüğünde yaklaşık 8 aydır dar gelirli öğrenciler için çeşitli sosyal, kültürel ve sportif aktiviteler yapan Gençlik Merkezi şimdide çocukların TEOG sınavlarına katkıda bulunmaya çalışıyor. Sokakta mendil satan çocukların elinden tutan Yakutiye Gençlik Merkezi Liderleri, onların buz pateni öğrenmelerini sağlarken, sokaklardan kurtarmanın gururunu yaşıyor.
Şimdi Maksutefendili çocuklar, Yakutiye Gençlik Merkezi’nin kanatları altında sıcak yuvada TEOG sınavlarına hazırlanmanın mutluluğunu yaşıyor.
Yakutiye Gençlik Merkezi ile Erzurum Genç Yeryüzü Doktorları topluluğunun projeleri bununla sınırlı kalmayacak. Erzurum Genç Yeryüzü Doktorları topluluğu başkanı Dilara Pamukçu, Yakutiye Gençlik Merkezi’nin uygulamış olduğu bu güzel projeye paydaş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Pamukçu, insanların dertleriyle dertlenmenin kendi yoğunluklarını unutturduğunu, yakın süre içinde dezavantajlı çocuklara ve Afgan çocuklara sağlık taraması yapılacağını ifade etti.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdür Vekili Zülküf Yılmaz, çocuk bayramında ‘23 Nisan Onların da Hakkı’ diyerek başlattıkları projeyi Gençlik lideri M. Yaser Taşkesenlioğlu’nun yürüttüğünü belirterek, “Çocuklarımızla çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler yaptık, bu dönemde TEOG sınavları olması sebebiyle onları derslere adapte etmek başarılarını artırmak istedik” diye konuştu.
Yılmaz, Erzurum Genç Yeryüzü Doktorları topluluğu üyelerine parantez açan Yılmaz bu kadar ders yoğunluğunda sağlık bölümü okuyan gönüllülerin etkinliklerine katılmasından dolayı teşekkürlerini iletti.
Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’de Yakutiye Gençlik Merkezinin yaptığı projelerin sadece yerelde değil ulusal basında yankı oluşturduğunu belirterek emeği geçen Yakutiye Gençlik Merkezi çalışanları, Gençlik liderleri ile Erzurum Genç Yeryüzü Doktorları üyeleri başta olmak üzere emeği geçen gönüllü gençlere teşekkür etti.