Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, TEOG sınavı öncesi tüm okullarda bugün deneme sınavı gerçekleştirdi. 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan TEOG sınavı öncesi son denemeye katılan öğrencilerin kitapçıklarını Belediye Başkanı Ali Korkut dağıttı. Öğrencilere seslenen Ali Korkut, Türkiye ve Erzurum birinciliklerine bisiklet ve bilgisayar hediye edeceğini hatırlattı. Korkut, "Çok çalışın ödülü kaçırmayın" dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, sene başında kaynak kitap sağladığı öğrenciler için son bir katkı daha yaparak tüm okullarda deneme sınavı yaptırdı. 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek TEOG öncesi Ortaokul 8. sınıf öğrencileri son defa Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan testlerle sınadılar. 3 bin 200 öğrencinin 35 okulda sabah (perşembe) saat 09.00’da eş zamanlı olarak başladığı sınav, öğrenciler için iyi bir deneyim oluşturuyor. 35 okulda gerçekleşen deneme sınavına Kazım Karabekir İmam Hatip ortaokulunda kitapçıkları dağıtarak katılan Başkan Ali Korkut, başarı dileklerini iletti. Öğrencilerin, sınav öncesi son denemeyi iyi değerlendireceğine inandığını söyleyen Ali Korkut, "Öğrencilerimizin başarısı için, belki kaynak kitaplarımızın etkisini gözlemleyebilmek amacıyla deneme sınavı yapıyoruz. Adeta son düzlüğe girildi. 3 bin 200 çocuğumuzun iyi bir liseye yerleşebilmelerine destek olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah onlarda bizi mahcup etmeyecekler, Erzurum’u Türkiye sıralamasında yukarıya taşıyacaklardır. Onların başarısını kamçılayabilmek adına, başarıyı karşılıksız bırakmamak için Türkiye ve Erzurum birincilikleri için çeşitli ödüllerimiz olacak. Onlar sıralamayı zorlasınlar, bizde gönülleri neyi istiyorsa, bisiklet veya bilgisayar hediye edelim" şeklinde konuştu.
TEOG deneme sınav sonuçları ise hafta sonuna kadar okunarak detaylı olarak okullara iletilecek. Tamamen uzman bir ekip tarafından yürütülecek okuma süreci, sonuçlarında ayrıntılı olarak öğrenciye iletilmesini sağlayacak. Toplam 120 soruluk test, Türkçe , Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce’yi kapsıyor. TEOG sınav sistemine uyumlu olarak hazırlanan kitapçıklar, soru türleri ile öğrencilerin başarılarının artırılması hedefleniyor.
Sınav sonuçları yine öğrencilerin kendilerini en doğru biçimde analiz edebilmelerini, ölçe bilmelerini de sağlayacak. ilçe , okul ve sınıf kıyaslanması , öğrencilerin başarı durumu , derslere ait başarı analizi, kazanım, konu ve ünitelere ait başarı analizi ölçme ve değerlendirme analizi ile sunulacak.