Erzurum ve Doğu’nun süper liglerdeki tek temsilcisi Aziziye Belediyesi Termalspor hentbol takımı nazara geldi. Yaklaşık üç yıl önce kurulan ve önce ikinci ligde, ardından da birinci ligde fırtına gibi esen Termalspor, bu sezon yükseldiği Süper Lig’de de ilk iki maçını kayıpsız geçmişti. Hentbolda son sekiz yıla damga vurarak şampiyon olan Beşiktaş Mogaz ile hafta için deplasmanda karşılaşan Termalspor rakibine 36-30 yenildiği gibi önemli bir oyuncusunu da kaybetti.
Termalspor’un başarılı pivotu Eduard Zakharov’un sağ eli kırıldı. İstanbul’da ameliyat edilen Zakharov’un 1 ile 1,5 ay arasında sahalardan uzak kalacağı bildirildi. Termalspor Kulüp Başkanı Abdullah Gülakar, oyuncunun sağlığıyla yakından ilgilenerek, İstanbul’daki muayenesini sürekli takip etti ve doktorlardan bilgi aldı.
Termalspor Başantrenörü Berkan Otman, Beşiktaş maçında sağ elinde kırık tespit edilen Zakharov’un başarılı bir ameliyat geçirerek Erzurum’a geldiğini ve rehabilite sürecinin başladığını söyledi.
Pivot mevkisinde oynayan oyuncunun son haftaların en formda ismi olduğunun altını çizen Otman, “onun yokluğunu Elmir veya Andrey ile doldurmaya çalışacağız. Eduard çok değerli ve önemli bir oyuncumuz. İnşallah sakatlığını kısa sürede atlatarak yeniden aramıza döner.” diye konuştu.