Erzurum Kent meydanında demokrasi coşkusu devam ediyor. TRT, Dadaşların milli irade noktasındaki kararlılığını yayınlarıyla ülke geneline aktarıyor. TRT Ankara Radyosu’nun Erzurum Kent Meydanından yaptığı canlı yayınların dünkü konuğu Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr.Hasan Türkez’di.
Erzurum’un milli irade adresi olduğunu, Cumhuriyet Tarihi içinde milli hassasiyetlerin sergilenmesi noktasında ilkleri başlattığını kaydeden Doç. Dr. Türkez, ’15 Temmuz sürecinde Nene Hatunun torunları kendilerine düşen vazifeyi milli bilinç ve iman ile yerine getirmişler, kahraman ecdatlarına layık olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. ‘ dedi.
15 Temmuz gecesi Erzurum’da yaşananları paylaşan Doç. Dr. Türkez, Dadaşların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatına uyarak, durumdan milli vazife çıkarıp meydanlara yürüdüğünü, Aziziye Destanını hatırlatan milli heyecan ve gururun bir irade halinde Erzurum atmosferine yayıldığını kaydetti.
Erzurum’un tem kesimleriyle demokrasi nöbetini milli bir duruş ve görev olarak algıladığını, kadınından erkeğine, çocuğundan yaşlısına kadar her dadaşın Cumhurbaşkanının çağrısına uymayı milli bir vecibe olarak kabul ettiğini belirten Doç. Dr. Türkez, ‘Tarihin elif bası olan bu mübarek coğrafya, 15 Temmuz sürecinde tüm unsurlarıyla yeniden tarih yazmış, milli iradenin namusuna göz dikenlere karşı dadaşça bir tepki vermiştir. Erzurum yine Milli dirilişin adresi olmuştur.’ İfadelerini kullandı.