Erzurum Kent meydanında demokrasi coşkusu devam ediyor. TRT Erzurum Radyosu yaptığı canlı yayınlarla, Erzurum’daki STK ve vatandaşların Darbe girişimi karşısındaki duruşlarını canlı olarak Türkiye’nin bütün şehirlerine ulaştırıyor.
TRT Erzurum Kent Meydanından yaptığı canlı yayınların konuklarından biride Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli oldu.
Erzurum’da 22 gündür milli bir duruş, diriliş nöbetlerinin devam ettiğini dile getiren İspirli şunları söyledi; “Milletin, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Milletimiz meydanlara, havaalanlrına davet ediyorum’ çağrısı ile başlayan tarihimizin en büyük kırılma günlerinden biri olan 15 Temmuz ile birlikte ayaktayız.
Türkiye Yazarlar Birliği olarak, genel merkezimiz ve bütün şubelerimiz ile ilk dakikalarda başlayan durumuzla bu alçak girişimi telin ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bütün üyelerimiz ve gönül verenlerimizle Türkiye’nin dört bir yanında nöbetlerdeyiz.
Pazar günü yapılacak büyük miting ile birlikte millet evlerine çekilse bile artık şu iyice belli olmuştur; millet kendi kaderine sahip çıkmıştır ve çıkacaktır da. Sadece Türkiye’nin değil bütün ezilmiş milletlerin rol modeli olmuştur bu millet. Onun için de batı kuduruyor, hainler kuduruyor, saldırganlar fırsat kolluyor.
Allah’ın izniyle yeni bir anıt destan yazılmış ve bu tarihe mal olmuştur.
Olup biten hain ve alçak darbe girişiminin arkasında olanlar, onlara destek verenler bu nöbetlere ‘tiyatro’ dediler. Başta Pesilvanya’daki ismini anmaktan ağzımızın kirleneceğine inandığım hain olmak üzere; milletin birlik, berberlik ve kardeşliğine kast edenler bilmelidir ki; tiyatroyu yazanlar bellidir ve onun yazarı FEÖ’dür. Millet ise destan yazar ve bin yıllık tarihinde yazılan destanlar gibi yazarı olmaz. Destanlar milletin tiyatro ise alçaklarındır.”