Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen Osmanlıca Birinci ve İkinci kademe kurslarını tamamlayanlara sertifikaları verildi.
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi ve Yakutiye Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği TYB Erzurum Şube Başkan Yardımcısı Yusuf Kotan’ın derslere girdiği Osmanlıca Kursu’nun sertifika töreni TYB Erzurum Şube Şeref Başkanı Prof.Dr. Rıdvan Canım’ın da katılımıyla yapıldı.
Üniversitelerin değişik fakültelerinden öğrencilerin ilgi gösterdiği Osmanlıca Kursu gibi kurslara açmaya devam edeceklerini söyleyen Şube Başkanı M.Hanefi İspirli; bu dönemi de verimli bir şekilde noktaladıklarına inandığını belirterek, şunları söyledi;
“Allah’a şükürler olsun ki bu şehrin kültür, sanat, edebiyat yolunda alacağı mesafe almasına katkıda bulunuyoruz. Seminerler, şiir şölenleri, yayınladığımız kitaplar, dernekteki sohbetler, imza günleri gibi birçok faaliyetle 2015-2016 takvimini kapattık. İnşallah, 2016-2017 döneminde mevcut faaliyetlerimize yenilerini katarak yolumuza nefesimiz yettiği sürece devam edeceğiz.” dedi.
Kursu tamamlayan gençlere programa katılan; Prof.Dr.Ömer Özden, Prof.Dr.Rıdvan Canım, Doç.Dr.Ali Kurt, TYB Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Bingöl ve Abdulnasır Kımışoğlu tarafından sertifikaları takdim edildi.