Erzurum Valiliği öncülüğünde kurulan Uluçınar Vakfı kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor.
Uluçınar Vakfının temelleri Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında belediye başkanları, üniversite rektörleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve iş adamalarının başlattığı çalışma ile atıldı. Halen Erzurum’da 1904 ailenin kayıtlı bulunduğu vakfın yönetim kurulunda bulunan belediye başkanları, rektörlerimiz, STK başkanları ve iş adamları, öksüz, yetim ve dullar başta olmak üzere, şehit ve gazi aileleri ve engellileri sahiplenerek her türlü ayni ve maddi yardım sağlamaya çalışıyor. İlçelerde de yürütülen bu çalışmalar yapılan bağışlarla karşılanıyor.
Bu çerçevede hayırsever işadamlarının yapmış olduğu bağış ve yardımlarla Vakıf tarafından ilk etapta hiç bir kurumdan burs almayan 43 yetim/öksüz üniversite öğrencisine burs ödemesi yapılmakta.
Erzurum Valiliği tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan ihtiyaç listesinin belirlenmesinin ardından, hayırsever iş adamları ve vatandaşlar sayesinde bugüne kadar Erzurum Uluçınar Vakfı tarafından 1 milyon 200 bin TL değerinde ayni yardım, 50 aileye temizlik malzemesi içeren birer adet koli, 69 Dul ve Yetim ailesine; 111 Erkek Çocuk, 98 Kız çocuğu olmak üzere; toplam 209 çift Ayakkabı, 202 adet Çalışma masası, 186 adet Halı, 49 adet çekyat 236 adet baza, 15 adet elektrikli süpürge, 1 adet koltuk takımı ile yoksul Dul/Yetim ailesinin ihtiyacı karşılandı. Yine vakıf imkânları ile sağlanan 62 adet buzdolabı ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
Vakfın dul ve yetimlere sahip çıkacak bir yapıda olduğunu, mevcut yardımların yanı sıra yapılacak her türlü yardımla hayat bulacağını yineleyen Vali Ahmet Altıparmak, Erzurumlulardan da Uluçınar Vakfına destek olmalarını istedi. Vali Altıparmak, “Bu vakıf ile Erzurum’da kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışıyoruz. Ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için başlattığımız çalışmalarda sağladığımız yardımları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Fakat yine birçok malzemeye ihtiyacımız var. Bunların karşılanması noktasında şehrimizde bulunan tüm hayırseverleri, tüm Erzurumluları vakfımızın çalışmalarına destek vermeye, sahip çıkmaya çağırıyoruz” diye konuştu.