Atak Arama Kurtarma ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Çetin Bayram, Uluslararası öğrencilerle bir araya geldi.
Erzurum’da ŞEHİRDER’in yürüttüğü Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın “Uluslararası Öğrenciler Akademisi”ne devam eden öğrencilere ŞEHİRDER’in eğitim merkezinde Erzurum’da Alternatif Doğa Sporları konusunda bilgi veren Çetin Bayram, doğa sporları açısından Erzurum’un zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.
ATAK Başkanı Çetin Bayram, Erzurum’da gerçekleştirdikleri kaya tırmanışı, buz tırmanışı, rafting, trekking, kano, kayak ve off road gibi sporlardan bu sporların inceliklerinden bahsettikten sonra Erzurum’daki tabyalarla ilgili yaptıkları proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kargapazarı şehitliğinin Genelkurmay tarafından resmi şehitlik olması için çaba gösterdiklerini ve bu konuda iyi bir mesafe aldıklarını söyledi.
Başkan Çetin Bayram, bilhassa buz tırmanışı için dünyanın dört bir yanından Erzurum’a gelen dağcıların Erzurum’un tanıtımı için büyük şans olduğunu dile getirdi. Uluslar arası öğrencilerin konuya ilgi göstermesi üzerine Çetin Bayram, ATAK olarak öğrencilere doğa sporlarından örnekler verebilecekleri bir kamp yapmayı kararlaştırdıklarını söyleyerek, ŞEHİRDER’e ve öğrencilere teşekkür etti.